Ο Τραμπ υπόσχεται ότι θα απαγορεύσει εκ νέου την είσοδο των τρανς ατόμων στον στρατό

10/08/2023
από
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε να επαναφέρει την απαγόρευση που είχε επιβάλει στα τρανς άτομα να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό, αν επανεκλεγεί το 2024.

Η απαγόρευση, που εφαρμόστηκε από τον Τραμπ το 2019 και ανατράπηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2021, εμπόδιζε τα τρανς άτομα να υπηρετούν στον αμερικανικό στρατό, μια πολιτική που χαρακτηρίστηκε «επιβλαβής» και «οπισθοδρομική».

Παρά την ευρεία καταδίκη της απαγόρευσης όσο βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ υποσχέθηκε ότι αν επανεκλεγεί, θα πατάξει τα «ριζοσπαστικά πειράματα φύλου» και την «τρομακτική φαρμακευτική θεραπεία» για τα τρανς άτομα / μέλη της υπηρεσίας.

«Θα απαγορεύσω στο Υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων να σπαταλήσει έστω και ένα σεντ για να χρηματοδοτήσει χειρουργικές επεμβάσεις τρανς ατόμων», δήλωσε σε πλήθος στο Νιου Χαμσάιρ την Τρίτη (8 Αυγούστου).

«Αυτά τα πολύτιμα δολάρια των φορολογουμένων θα έπρεπε να πηγαίνουν για τη φροντίδα των βετεράνων μας που έχουν ανάγκη, όχι για την επιστροφή των ριζοσπαστικών πειραμάτων φύλου για την κομμουνιστική αριστερά. Θα επαναφέρω επίσης την απαγόρευση των τρανς ατόμων στον στρατό… Το είχαμε απαγορεύσει, το είχαμε απαγορεύσει».

Η απαγόρευση του πρώην προέδρου να υπηρετούν τρανς άτομα στο στρατό επικρίθηκε έντονα όταν προωθήθηκε, με τα μέλη της υπηρεσίας να περιγράφουν το νόμο ως «ντροπιαστικό κεφάλαιο» στην ιστορία της χώρας.

Όταν η απαγόρευση ανατράπηκε, η επί χρόνια επιλοχίας Cathrine Schmid δήλωσε στο PinkNews: «Πρόκειται για μια σημαντική και ελπιδοφόρα στιγμή για τη χώρα μας.

«Τα τελευταία τρία χρόνια, αγωνιστήκαμε για να αποδείξουμε ότι τα τρανς άτομα δεν αποτελούν βάρος, εμπόδιο ή αντιπερισπασμό. Είμαστε ένα ισότιμο μέρος αυτής της κοινωνίας, όπως και κάθε άλλη ομάδα, και αυτή η εξέλιξη δικαιώνει αυτή τη βασική αρχή.

«Αυτό δεν αφορά απλώς τη θέση μας στο στρατό ή τη θέση μου στη μονάδα μου. Πρόκειται για το δικαίωμά μας να μας αντιμετωπίζουν ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Αυτή η επιβλαβής και οπισθοδρομική πολιτική θα μπει τώρα εκεί που ανήκει: σε ένα πολύ σύντομο, ντροπιαστικό κεφάλαιο της στρατιωτικής ιστορίας των ΗΠΑ».

Το 2021, ο Αλφόνσο Ντέιβιντ, ο οποίος ήταν τότε πρόεδρος της Εκστρατείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε: «Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη διαδικασία για να εξαλείψει μια αυθαίρετη και τρανσφοβική εκτελεστική πράξη που δεν έβλαψε μόνο τα τρανς μέλη της υπηρεσίας, αλλά ολόκληρο τον στρατό μας.

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο θα δώσει και πάλι αξία στην ετοιμότητα έναντι της προκατάληψης και στα προσόντα έναντι των διακρίσεων».
Δες και αυτό!