Πρώτη δίκη MeToo: Αίτημα για διεξαγωγή της κεκλεισμένων των θυρών

12/01/2022
από

Άρχισε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για βιασμό μιας 11χρονης πριν δέκα έτη αθλήτριας από τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα.

Το θύμα έφτασε νωρίς το πρωί στο δικαστήριο συνοδευόμενο από την Σοφία Μπεκατώρου, από την προσωπική ιστορία και καταγγελία της οποίας, αποκαλύφθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση.

Η Κλειώ Παπαντολέων, συνήγορος της 21χρονης σήμερα κοπέλας, αναμένεται να υποβάλλει αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών.

Έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στο θύμα με τους παριστάμενους να κρατούν πλακάτ, που μεταξύ άλλων γράφουν: «Είμαστε γεμάτα οργή».

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας στο πλευρό της την οικογένεια της και την Ολυμπιονίκη, η οποία προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

Σύμφωνα με την πρόταση του Εισαγγελέα για την παραπομπή στο δικαστήριο του κατηγορούμενου «άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».

Ο εισαγγελικός λειτουργός τονίζει πως ο 39χρονος «χωρίς αιδώ ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον».

πηγή: efsyn.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!