Ο νέος αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης πιστεύει ότι οι γκέι είναι “άνθρωποι με κουσούρι”

11/01/2022

Το νέο σχήμα διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στο διοικητικό σχήμα συγκαταλέγεται πλέον και ο ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη αντιδημάρχου για το Περιβάλλον, καθώς και για τα θέματα διαχείρισης των κοιμητηρίων.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που το 2013, σε μια από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί της πρώτης τετραετίας Μπουτάρη και με αφορμή το Thessaloniki Pride είχε προβεί σε ομοφοβικά σχόλια.

Συγκεκριμένα χαρακτήρισε τα γκέι άτομα “ανθρώπους με κουσούρι και πάθος”, κατηγορώντας τα μάλιστα ότι δημιουργούν λάθος πρότυπα στους νέους.

https://www.facebook.com/p.avramo/videos/525818294121166/?t=0

Πάντως το 2013 δεν ήταν η μοναδική φορά που Ερ.Θεοτοκάτος είχε εκφραστεί με ρατσιστικές απόψεις.

Ο Νίκος Ταχιάος τον Ιανουάριο του 2019 τον είχε κατακεραυνώσει μέσα από ανάρτηση του στο Φacebook λέγοντας το εξής: «βρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους. Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι’ αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος. Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος. Γι’ αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς».

Να τονιστεί δε ότι ο γιος του Χριστόφορος Θεοτοκάτος, ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τη Χρυσή Αυγή το 2014.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!