Ο σκηνοθέτης του «Luca» παραδέχτηκε ότι προβληματίστηκε για τη σεξουαλικότητα των χαρακτήρων

07/01/2022
από

Από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το “Luca” της Pixar, δείχνοντας δύο αγόρια (και θαλάσσια τέρατα) να γίνονται φίλοι μεταξύ τους καθώς προσπαθούν να γίνουν αποδεκτοί από ένα μικρό ιταλικό χωριό, πολλοί ειναι αυτοί που έκαναν λόγο για μια ανοιχτά queer ιστορία.

Μάλιστα, παρακολουθώντας τη στενή σχέση που έχουν οι κύριοι χαρακτήρες “Λούκα” και “Αλμπέρτο”, τα σχόλια για τις ομοιότητες με την ταινία “Call Me by Your Name” έγιναν viral στα social media.

Αν και ο σκηνοθέτης του «Luca», Ενρίκο Κασαρόσα, έλεγε πάντα στον Τύπο ότι η ιστορία βασίζεται στη straight σχέση δύο φίλων, σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο The Wrap παραδέχτηκε ότι για μια στιγμή κατά την ανάπτυξη της ιστορίας αναρωτήθηκε αν ο Λούκα και ο Αλμπέρτο ​​θα έπρεπε να είναι κάτι παραπάνω από φίλοι.

«Μιλήσαμε για αυτό», είπε ο Κασαρόσα για το ειδύλλιό τους. «Νομίζω ότι ο λόγος που πιθανώς δεν το συζητήσαμε τόσο πολύ και, ως ένα βαθμό, είμαστε ελαφρώς έκπληκτοι από το πλήθος των ανθρώπων που μιλούν για queer ρομαντισμό, είναι ότι εστιάζαμε πραγματικά στη φιλία και όχι στον έρωτα»

«Αλλά κι αυτό είναι είδος αγάπης, σωστά;» συνέχισε. «Τα πράγματα για τα οποία μιλήσαμε εμείς είναι μια μεταφορά του τι σημαίνει να είσαι διαφορετικός».

«Είναι τόσο υπέροχο που η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα μπόρεσε να ταυτιστεί μ΄αυτό».

Τον περασμένο Ιούνιο, ο πρώην ρεπόρτερ του Insider Jacob Sarkisian έγραψε για την απογοήτευσή του που ο “Luca” δεν ήταν μια ανοιχτά queer ταινία.

«Είναι κρίμα που έγινε έτσι, όταν ένα γκέι ειδύλλιο θα μπορούσε να εξερευνηθεί τόσο εύκολα και φυσικά», έγραψε.

https://avmag.gr/168752/einai-to-luca-mia-tainia-skliroy-queerbaiting/




Δες και αυτό!