Η τρανς σημαία στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ανταρκτικής

0
73

Στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Ανταρκτικής τοποθέτησε την σημαία της τρανς Υπερηφάνειας η τρανς ορειβάτισσα Erin Parisi.

Αφιερώνοντας το επίτευγμά της στην «ανθεκτικότητα της τρανς κοινότητας» που «με πήρε όταν δεν είχα ελπίδα», η Parisi είπε ότι οι τρανς άνθρωποι «μου έδειξαν ότι είναι καλύτερο να είσαι ορατή και ελεύθερη παρά να ζεις σε αυτοεξορία και ότι το στίγμα εξαφανίζεται όταν ενστερνιζόμαστε την αλήθεια μας».

ακολουθεί διαφήμιση...

Η Parisi πρόσθεσε, σε μια ανάρτησή της στο Instagram: «Μας πιέζουν, συχνά μας χτυπούν και αντιμετωπίζουμε κάθε είδους ψυχρότητα στη ζωή μας – η ανθεκτικότητά μας μας κρατά να ανεβαίνουμε στην κορυφή».

Η ίδια έφτασε στην κορυφή των 4.892 μέτρων του Vinson Massif στις 26 Δεκεμβρίου αφού ξεκίνησε για την Ανταρκτική στις 18 Δεκεμβρίου.

Η κατάκτηση του υψηλότερου σημείου στην Ανταρκτική είναι μέρος της μακρόχρονης προσπάθειας της Parisi να γίνει η πρώτη ανοιχτά τρανς γυναίκα που θα ολοκληρώσει τις «Επτά Κορυφές»: μια ορειβατική πρόκληση για να σκαρφαλώσει στο υψηλότερο σημείο καθεμιάς από τις επτά ηπείρους του πλανήτη.

Το Vinson της Ανταρκτικής ήταν η πέμπτη κορυφή της Parisi. Έχει ακόμα το Όρος Ντενάλι, στην Αλάσκα, και το Έβερεστ, την υψηλότερη κορυφή στον κόσμο.