Δέχθηκε βίαιη ομοφοβική επίθεση ενώ μοίραζε φαγητό στους άστεγους

13/12/2021
από

Τον χτύπησαν με έναν μεταλλικό σωλήνα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, με τους περαστικούς να παρακολουθούν, χωρίς να κάνουν τίποτα. 

Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ο Τζάουαρ Έντουαρντς δέχθηκε μια βίαιη επίθεση στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όταν ένας άνδρας και μια γυναίκα τον χτύπησαν και τον απείλησαν να τον σκοτώσουν. Ακόμη και σήμερα υποφέρει από σοβαρούς τραυματισμούς στο μάτι.

Ήταν στις 4 Νοεμβρίου το βράδυ, όταν ο Έντουαρντς βγήκε να μοιράσει φαγητό στους άστεγους στον πεζόδρομο μεταξύ της 19ης και 2οης ​​οδού.

“Τότε ήταν που δύο άνθρωποι με έβαλαν στο στόχαστρο επειδή είμαι γκέι”, δήλωσε ο ίδιος στο FOX 5.

Οι επιτιθέμενοι του έκαναν πολλά ομοφοβικά σχόλια ενώ τον χτύπησαν στο πρόσωπο με ένα μεταλλικό κοντάρι, σπάζοντας την κόγχη του ματιού του και βλάπτοντας την όρασή του. Έμεινε να στριφογυρίζει από τον πόνο στον πεζόδρομο καθώς οι περαστικοί απλώς τον προσπερνούσαν, χωρίς να κάνουν τίποτα.

Μετά από αρκετή ώρα, κάποια σταμάτησαν (τελικά) για να τον βοηθήσουν μεταφέροντάς τον στον νοσοκομείο (Kings County), όπου υποβλήθηκε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις στο μάτι του.

Την περασμένη Παρασκευή το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης συνέλαβε έναν 21χρονο με την κατηγορία της επίθεσης και της ληστείας.

Τα τελευταία τρία χρόνια, ο Έντουαρντς έβγαινε για να ταΐσει άστεγους γύρω στις 10 το βράδυ.

«Κατέβηκα για να ταΐσω τους άστεγους», είπε ο Έντουαρντς στο κανάλι.

«Σε αντάλλαγμα, δέχτηκα ομοφοβική επίθεση, με έκλεψαν και με απείλησαν να με σκοτώσουν».




Δες και αυτό!