Ο Χάμιλτον κερδίζει στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας και γράφει ιστορία φορώντας το rainbow κράνος του

06/12/2021
από

Το δικό του μήνυμα αλληλεγγύης κατάφερε να περάσει ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος κέρδισε το πρώτο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας φορώντας ένα κράνος στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Ο Χάμιλτον, ίσως ο πιο επιτυχημένος οδηγός της Formula 1 – και ο μοναδικός μαύρος-, κέρδισε παρά το γεγονός ότι ο αγώνας σταμάτησε δύο φορές και ενώ συγκρούστηκε με τον αντίπαλό του, Max Verstappen, σε ένα σημείο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Παρά το χάος, ο Βρετανός οδηγός εξασφάλισε μια αξιοσημείωτη νίκη στο ντεμπούτο του Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας την Κυριακή (5 Δεκεμβρίου) φορώντας το κράνος του στα χρώματα της Progress Pride σημαίας.

Λίγες μέρες πριν από τη νίκη, ο Χάμιλτον καταδίκασε τους ομοφοβικούς νόμους της Σαουδικής Αραβίας, δηλώνοντας ότι φορά το συγκριμένο κράνος για να «πυροδοτήσει τη συζήτηση» για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στις ομοφοβικές χώρες.

«Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, ελευθερία λόγου, ελευθερία κινήσεων», είπε ο Χάμιλτον. «Και υπάρχουν μέρη όπου αυτό δεν συμβαίνει».

«Μέρη όπως εδώ όπου η ΛΟΑΤ+ κοινότητα, αντιμετωπίζει φυλάκιση, θανατική ποινή και περιορισμούς».

Είναι ο δεύτερος αγώνας Grand Prix στη σειρά, που ο Χάμιλτον φόρεσε τα Pride χρώματα. Ο οδηγός της Mercedes φόρεσε και στο παρελθόν το κράνος ως ένδειξη αλληλεγγύης στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα στο Γκραν Πρι του Κατάρ τον Νοέμβριο.




Δες και αυτό!