Πέντε υπέροχες ταινίες από ΛΟΑΤKI+ σκηνοθέτες

12/12/2021

Η Χρυσή Οθόνη μας συγκινεί, μας συναρπάζει, και μας ανοίγει νέους ορίζοντες. Ένα σημαντικό συστατικό για μια επιτυχημένη ταινία, είναι και η καλή σκηνοθεσία. Παρακάτω θα μιλήσουμε για μερικά σπουδαία φιλμ, σκηνοθετημένα από ταλαντούχα ΛΟΑΤKI+ άτομα. Κάνοντας κλικ στον τίτλο, θα μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα του IMDb, προκειμένου να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες. Καλές προβολές!


Δάκρυα στον Μισισιπή (Mudbound) (2017)
Σκηνοθεσία: Dee Rees

Δυο βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου επιστρέφουν στην πόλη τους, και βρίσκουν τις οικογένειές τους στα όρια της αυτοκαταστροφής. Η πίστη τους στην ισότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα φέρνει αναταράξεις στις μέχρι τότε δυναμικές, και οι προκαταλήψεις αμφισβητούνται με τόλμη. Η ματιά της λεσβίας σκηνοθέτριας Dee Rees είναι μοναδική. Μας δίνει απλόχερα και ρεαλιστικά μια ιστορία γεμάτη αλήθειες και ωμό ρεαλισμό, που θα συγκινήσει ακόμα και τους πιο σκληρούς θεατές. Αξίζει.


Μαθήματα φόβου (Apt Pupil) (1998)
Σκηνοθεσία: Bryan Singer

Ο σκηνοθέτης των blockbusters X-Men και Superman Returns, μας έχει χαρίσει ένα μοναδικό διαμάντι. Η πλοκή μας μιλά ένα αγόρι, και για την επικίνδυνη σχέση που αναπτύσσει με έναν Ναζί εγκληματία πολέμου. Ο Singer είναι ανοιχτά bisexual, και μέσω της ταινίας παρουσιάζει την εικόνα του πραγματικού κακού που έχει βιώσει ο ίδιος. Οι ισορροπίες που μας καλεί να κρατήσουμε είναι λεπτές, και τα όρια δυσδιάκριτα. Πρόκειται για ένα πολυβραβευμένο ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση, που θα σας καθηλώσει.


Μετά την επόμενη μέρα (The day after tomorrow) (2004)
Σκηνοθεσία: Roland Emmerich

Αν σας αρέσουν οι αποκαλυπτικού περιεχομένου ταινίες καταστροφής, τότε δεν πρέπει να χάσετε αυτό το θέαμα. Κεντρικό θέμα είναι η ξαφνική αλλαγή κλίματος στην ατμόσφαιρα της Γης, με τις κατακλυσμιαίες συνέπειες να επηρεάζουν κάθε άτομο στον πλανήτη. Η ομοφοβία που έχει αντιμετωπίσει ο σκηνοθέτης στην προσωπική του ζωή, παραλληλίζεται με την αγωνία των πρωταγωνιστών. Αν και η απειλή δεν προέρχεται από την ίδια πηγή, είμαι βέβαιη ότι θα βρείτε πολλά κοινά σημεία. Τα ειδικά εφέ θα σας εντυπωσιάσουν, ενώ η πλοκή (αν και απλοϊκή), θα σας συναρπάσει.


A kid like Jake (2018)
Σκηνοθεσία: Silas Howard

Ο τρανς σκηνοθέτης Silas Howard, μας έχει χαρίσει υπέροχες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως η σειρά Transparent. Μέσω αυτής της συγκινητικής ταινίας ξεδιπλώνει τους αγώνες, αλλά και τις αγωνίες δυο γονέων όταν ανακαλύπτουν ότι το τετράχρονο παιδί τους είναι τρανς άτομο. Με τρόπο απόλυτα ρεαλιστικό και γεμάτο ενσυναίσθηση, γινόμαστε μάρτυρες μιας ανθρώπινης ιστορίας που διδάσκει μαθήματα αξιοπρέπειας. Αν σας προβληματίζει η οριακά κακή βαθμολογία μην επηρεάζεστε, και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να απολαύσει αυτόν τον μικρό θησαυρό.


Η κατάρα του Τσάκι (Curse of Chucky) (2013)
Σκηνοθεσία: Don Mancini

Αν γνωρίζετε τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη, τότε ξέρετε ότι είναι ένας ταλαντούχος gay καλλιτέχνης που έχει δημιουργήσει την πιο δολοφονική κούκλα που υπήρξε ποτέ. Αναφέρομαι στον Τσάκι a.k.a Κούκλα του Σατανά και στην διασκεδαστική αυτή ταινία. Είναι αρκετά τρομακτική για να ουρλιάξετε, και μοναδικά πρωτότυπη για να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Τα στοιχεία μαύρης κωμωδίας είναι πολλά, και η πλοκή είναι πλούσια με αρκετές εκπλήξεις. Ιδανική επιλογή για βραδιά με φίλους, και μπόλικο ποπ κορν!

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!