Μαίρη Συνατσάκη: Πώς παρεμβαίνεις ως μάρτυρας σε κακοποιητικό σκηνικό;

17/11/2021
από
Μαίρη Συνατσάκη
Μαίρη Συνατσάκη

Στο νέο της βίντεο η Μαίρη Συνατσάκη καταπιάνεται με το ζήτημα του παρευρισκομένου ατόμου μπροστά σε ένα κακοποιητικό σκηνικό και πώς αυτό το άτομο μπορεί να παρέμβει.

Με αφορμή μία προσωπική της εμπειρία, που εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα, θέτει ερωτήματα και τα απαντά, όπως το αν έχουμε δικαίωμα να παρέμβουμε, όταν γινόμαστε μάρτυρες (έχουμε το δικαίωματα κι αυτό είναι το ορθό να κάνουμε), πότε έχει νόημα να παρέμβουμε, και με ποιον τρόπο.

Ακόμη, θίγει το ζήτημα του γιατί πολύ συχνά ο κόσμος δεν εμπλέκεται, δε σταματάει τραγικά σκηνικά που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του, προσπερνάει, και φεύγει.

Η ίδια αναφορικά με τον σκοπό του βίντεο αναφέρει ότι:

“Είναι η εποχή να μην αφήνουμε να πέφτει κάτω τίποτα. Είναι η εποχή να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον, όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι η εποχή να σταματήσουμε να είμαστε “εντάξει” με πράγματα που συνέβαιναν απλά και μόνο επειδή συμβαίνουν, άρα μάλλον είναι οκ που συμβαίνουν. Πάρα πολλά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία δεν είναι οκ να συμβαίνουν. Είναι η εποχή να αλλάξει αυτό. Έχεις δύναμη. Έχω δύναμη. Έχουμε όλοι δύναμη και μπορούμε συσπειρωμένοι να κάνουμε πράγματα με αυτήν.” 

Δείτε όσα -χρήσιμα- λέει:




Δες και αυτό!