12+1 κουήρ σειρές για το χειμερινό χουχούλιασμα (και πού θα τις βρεις)

03/11/2021
από
κουήρ σειρές
κουήρ σειρές

Χρειάζεσαι κάτι καινούργιο -και κουήρ- για να παρακολουθήσεις τώρα που χειμωνιάζει και θες χουχούλιασμα; Το ‘χουμε!

Αυτή η λίστα δεν περιλαμβάνει τις κλασικές -πλέον- σειρές τύπου Schitt’s Creek, She-Ra and the Princesses of Power και Pose, αλλά προτείνει κάποια που ίσως σου έχουν ξεφύγει.


It’s a Sin

κουήρ σειρές

Το δράμα του Russell T. Davies στο Λονδίνο ακολουθεί μια ομάδα νεαρών γκέι ανδρών στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στην αρχή της επιδημίας του AIDS. Στη σειρά πρωταγωνιστούν μια σειρά από κουήρ ηθοποιούς όπως οι Olly Alexander, Omari Douglas, Callum Scott Howells, Stephen Fry και Neil Patrick Harris. Μπορείς να παρακολουθήσεις και τα πέντε επεισόδια στο HBO Max.


Vida

Το Vida αφηγείται την ιστορία δύο Μεξικανοαμερικανών αδελφών που επανασυνδέονται, όταν επιστρέφουν στο σπίτι της παιδικής τους ηλικίας στο Μπόιλ Χάιτς του Λος Άντζελες, μετά το θάνατο της μητέρας τους. Όχι μόνο μια από τις αδερφές, η Έμμα, είναι queer, αλλά η χήρα της μητέρας είναι μια λεσβία που υποδύεται η Ser Anzoategui. Δες το στο Starz ή στο Hulu.


Special

Η καταπληκτική σειρά του Ryan O’Connell για έναν γκέι άνδρα με εγκεφαλική παράλυση που προσπαθεί να βρει την αγάπη και την επιτυχία σε έναν ετεροκανονικό και “αρτιμελή” κόσμο. Και οι δύο σεζόν του Special είναι διαθέσιμες στο Netflix.


Elite

Μία από τις πιο εθιστικές σειρές στην τηλεόραση, το Elite είναι ένα ισπανικό εφηβικό δράμα γεμάτο με κουήρ χαρακτήρες και κουήρ ιστορίες για μια ομάδα εφήβων σε ένα γυμνάσιο. Τέσσερις σεζόν της σειράς προβάλλονται αυτήν τη στιγμή στο Netflix, καθώς και μερικές μπόνους Elite Short Stories.


Genera+ion

Αυτή η σειρά ακολουθεί μία παρέα γυμνασίου που τα μέλη της εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους, τις πεποιθήσεις και τις αξίες τους. Πρωταγωνιστεί ο Justice Smith. Δημιουργήθηκε από τον Daniel Barnz με την κόρη του Zelda (που είναι 17 ετών), δίνοντάς της μια μοναδική ματιά στη νοοτροπία των παιδιών της γενιάς Z. Είναι μία σεζόν που μεταδίδεται στο HBO Max.


The Other Two

Αυτή η κωμωδία, που συχνά αποκαλείται «η πιο γκέι σειρά στην τηλεόραση», ακολουθεί το δίδυμο Brooke και Carey Dubek που είναι αδέλφια, σε έναν κόσμο διασημότητας. Οι περιπέτειες του Carey στα γκέι μέσα ενημέρωσης και ραντεβού είναι απόκοσμες και ξεκαρδιστικές. Οι δύο πρώτες σεζόν είναι διαθέσιμες στο HBO Max.


Work in Progress

Η 45χρονη «χοντρή, κουήρ ντάικ» Άμπι Μακένανι δημιούργησε αυτή τη μαύρη κωμωδία, όπου παίζει μια φανταστική εκδοχή του εαυτού της. Στην πρώτη σεζόν, η Άμπι σχεδιάζει να αυτοκτονήσει, αλλά στη συνέχεια αρχίζει να βγαίνει με έναν νεαρό τρανς άνδρα, που υποδύεται ο Θίο Ζερμέν. Η δεύτερη σεζόν κυκλοφόρησε φέτος και συνεχίζει το ταξίδι της ψυχικής υγείας της Abby και εξερευνά θέματα αποξένωσης από την κουήρ κοινότητα, τις δεύτερες ευκαιρίες, και την ανάπτυξη. Δες το στο Showtime ή στο Hulu.


Feel Good

Ημι-αυτοβιογραφική σειρά τ@ non-binary κωμικού με το όνομα Μέι Μάρτιν με δύο σεζόν στο Netflix. Η σειρά είναι μια μεγάλη εξερεύνηση του φύλου, της σεξουαλικότητας, του stand-up, και της ψυχικής υγείας. Το Μέι Μάρτιν έκανε coming out ως non-binary kαι εξερευνά αυτήν την ταυτότητα στη δεύτερη σεζόν της σειράς.


The L Word: Generation Q

Η επανεκκίνηση της κλασικής λεσβιακής σειράς συνεχίζεται από εκεί που σταμάτησε η αρχική, αλλά προσθέτει κάποια ποικιλομορφία, και απεικονίζει πραγματικά μέλη της κουήρ κοινότητας που αγνοήθηκαν από την αρχική, συμπεριλαμβανομένων τρανς ανδρών, τρανς γυναικών, Λατίνων ατόμων και ΑμεΑ. Δείτε και τις δύο σεζόν στο Showtime.


Q-Force

Αυτή ήταν η καλύτερη σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες της χρονιάς. Η σειρά ακολουθεί μία ομάδα κατασκόπων αποκλειστικά ΛΟΑΤΚΙ+, ενώ σώζουν τον κόσμο. Το φωνητικό καστ, το οποίο περιλαμβάνει την Πάτι Χάρισον, τη Γουάντα Σάικς και τον Σον Χέις προσφέρει εξαιρετικές ερμηνείες και κάθε κουήρ αστείο θα σας κάνει να γελάτε. Η μία σεζόν του Q-Force μεταδίδεται στο Netflix.


Veneno

Αυτή η ισπανική σειρά αφηγείται τη θρυλική αληθινή ιστορία της τρανς δημοσιογράφου Βαλέρια Βέγκας, καθώς ανακαλύπτει την ταυτότητά της, συναντώντας την τηλεοπτική περσόνα Κριστίνα Ορτέζ. Η Ορτέζ έγινε γνωστή όταν εμφανίστηκε στις ειδήσεις, ενώ εργαζόταν ως σεξεργάτρια στους δρόμους της Μαδρίτης. Έγινε αμέσως γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα, και ήταν το πιο διάσημο τρανς άτομο στην Ισπανία εκείνη την εποχή. Δες το στο HBO Max.


Shrill

Ακολουθώντας μια νεαρή δημοσιογράφο που υποδύεται η Έιντι Μπράιαντ, το Shrill περιλαμβάνει ένα απίστευτο καστ συμπεριλαμβανομένων των Πάτι Χάρισον, ER Fightmaster και Τζον Κάμερον Μίτσελ, καθώς και έναν λαμπρό λεσβιακό χαρακτήρα που υποδύεται η Λόλι Αντεφόπε, που παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο στην ιστορία, καθώς προχωρά η σειρά. Και οι τρεις σεζόν μεταδίδονται στο Hulu.


Betty

Βασισμένη στην ταινία Skate Kitchen του 2018 της Κρίσταλ Μοσέλ, το Betty ακολουθεί μια κυρίως κουήρ ομάδα γυναικών σκέιτερ, καθώς διασχίζουν τον χώρο του skateboard στη Νέα Υόρκη. Και οι δύο σεζόν μεταδίδονται στο HBO Max.




Δες και αυτό!