Η ταινία «Titane», της Ζουλιά Ντικουρνό κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από 28 Οκτωβρίου και σύντομα αποκλειστικά στο Cinobo.

Μετά το Raw, η Ζουλιά Ντικουρνό επιστρέφει με τον πιο αμφιλεγόμενο Χρυσό Φοίνικα όλων των εποχών. Μια ταινία για γερά στομάχια που τεστάρει τα όρια. Eπίσημη επιλογή της Γαλλίας για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2022.

Μετά από μια σειρά ανεξήγητων εγκλημάτων, ένας πατέρας ξαναβρίσκει τον γιο του, που αγνοούνταν για 10 χρόνια.

Titane: Μέταλλο ιδιαίτερα ανθεκτικό στη θερμότητα και τη διάβρωση με κράματα υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό.

Βιογραφικό σκηνοθέτη Ζουλιά Ντικουρνό

Η Ζουλιά Ντικουρνό αποφοίτησε από τη φημισμένη σχολή La Fémis με πτυχίο σεναρίου και κέντρισε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον το 2011 όταν η μικρού μήκους ταινία της, Junior επιλέχτηκε στην Εβδομάδα Κριτικών στις Κάννες και κέρδισε το βραβείο κοινού στο φεστιβάλ Premiers Plans. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία Raw προκάλεσε σοκ όταν παρουσιάστηκε στο επίσημο διαγωνιστικό της Εβδομάδας Κριτικών των Καννών το 2016, και κέρδισε το Βραβείο FIPRESCI. Η ταινία προβλήθηκε και βραβεύτηκε σε πληθώρα διεθνών φεστιβάλ (Τορόντο, Sundance, Gerardmer, Sitges) και βρήκε διανομή παγκοσμίως. Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της TITANE κέρδισε το βραβείο Gran Fondation το 2019, καθώς και τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2021.

Συντελεστές

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ζουλιά Ντικουρνό
Παραγωγοί: Kazak Productions, Ζαν-Κριστόφ Ρεϋμόντ, Αμορί Οβιζέ, Frakas Production, Ζαν-Υβ Ρουμπέν, Κασάντρ Γουαρνό, Arte France Cinema, Voo Et Be TV, Φιλίπ Λοζί
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ρούμπεν Ίμπενς
Σκηνογραφία: Λόρι Κόλσον, Λιζέ Πεό
Κοστούμια: Αν-Σοφί Γκλεντχίλ
Πρωτότυπη Μουσική: Τζιμ Γουίλιαμς
Μοντάζ: Ζαν-Κριστόφ Μπουζί
Μακιγιάζ Σπέσιαλ Εφέ: Ολιβιέ Αφονσό – CLSFX Atelier 69
Σπέσιαλ Εφέ: Μαρσιάλ Βαλανσόν – Μακ Γκαφ
Μακιγιάζ: Φλορ Μασόν
Με τους: Βενσάν Λιντόν, Αγκάτ Ρουσέλ, Γκαράνς Μαριγιέ

Πληροφορίες

Από 28 Οκτωβρίου στους κινηματογράφους και σύντομα αποκλειστικά στο Cinobo.