Τζος Καβάλο: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι»

27/10/2021
από

O ποδοσφαιριστής της Adelaide United, Τζος Καβάλο, έγινε ο πρώτος ενεργός παίκτης της A-League που έκανε coming out ως γκέι, υποστηρίζοντας ότι έχει τελειώσει με την ντροπή για τη σεξουαλικότητά του και την κούραση από την προσπάθεια να ζήσει μια «διπλή ζωή».

«Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι γκέι», είπε η 21χρονος σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το μόνο που θέλω να κάνω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα».

Πολλοί λίγοι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει coming out κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Ο Andy Brennan έγινε ο πρώτος πρώην παίκτης της A-League το 2019.

«Βαρέθηκα να προσπαθώ να αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα και να ζήσω αυτή τη διπλή ζωή, είναι κουραστικό», είπε ο Καβάλο.

«Νόμιζα ότι ο κόσμος θα με σκεφτόταν διαφορετικά όταν το μάθαινε. Θα άρχιζαν να με αντιμετωπίζουν διαφορετικά».

«Ότι θα άρχιζαν να λένε άσχημα πράγματα για μένα ή να με κοροϊδεύουν. Αυτό δεν ισχύει. Αν μη τι άλλο, θα κερδίσω περισσότερο σεβασμό από τους ανθρώπους».

Το σωματείο επαγγελματιών παικτών της Αυστραλίας είπε ότι ήταν μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα».

Ο Alex Wilkinson της Sydney FC χαιρέτισε επίσης τη δήλωση του Cavallo.

«Είναι φανταστικό που ο Τζος βρήκε το άθλημά μας και τον σύλλογό του να είναι ένα ασφαλές μέρος για να μοιραστεί τη σεξουαλικότητά του», είπε.

«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον αθλητισμό και την κοινωνία, χρειάζεται τεράστιο θάρρος για να κάνει κανείς κάτι τέτοιο».

Ο Καβάλο είπε ότι οι συμπαίκτες του και οι προπονητές του στην Αδελαΐδα ήταν σαν οικογένεια γι ‘αυτόν, αλλά βαρέθηκε να πρέπει να παρεκτρέπει τις “κανονικές συζητήσεις στα αποδυτήρια” για την ερωτική ζωή των παικτών.

«Έζησα ένα είδος θλίψης και κατάθλιψης που δεν εύχομαι σε κανέναν», είπε σε έναν ιστότοπο του Network Ten.

«Οι στατιστικές δείχνουν ότι μόνο το 33% των νεαρών ομοφυλόφιλων ανδρών παίζει ποδόσφαιρο σε σύγκριση με το 68% των νεαρών στρέιτ», είπε.

«Ίσως μπορούμε να παίξουμε κάποιο ρόλο στο να πούμε ότι το ποδόσφαιρο δέχεται τους πάντες – ότι είστε όλοι ευπρόσδεκτοι;»




Δες και αυτό!