Η συντηρητική βουλεύτρια Dehenna Davison έκανε coming out ως bi, και έγινε η πρώτη γυναίκα του κόμματος Tory που το έκανε.

Η Davison μίλησε για τη σεξουαλικότητά της σε μια συνέντευξη στο GB News, η οποία μεταδόθηκε τη Δευτέρα (11 Οκτωβρίου). Η βουλεύτρια του Bishop Auckland είπε ότι γνώριζε ότι είναι bi «για πολλά χρόνια», σύμφωνα με την Telegraph.

«Αν κάποιος με ρωτούσε ρητά, σίγουρα δε θα προσπαθούσα να το κρύψω, γιατί δε νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται κανείς», δήλωσε η Davison.

Dehenna Davison
Dehenna Davison

«Ο λόγος που δεν έχω κάνει κάτι του τύπου «παρεμπιπτόντως, παιδιά…», είναι επειδή δε θέλω να θεωρηθεί μεγάλη υπόθεση το να είμαι bi.»

Η Davison συνέχισε εξηγώντας ότι ήταν απρόθυμη να κάνει ένα «πολύ δημόσιο» coming out, επειδή πίστευε ότι θα φαινόταν «κάτι ασυνήθιστο» το να είσαι bi.

«Είναι απλώς μέρος αυτού που είμαι», είπε η Davison.

Η 28χρονη βουλεύτρια, η οποία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε διαδικασία διαζυγίου από τον σύζυγό της, μίλησε επίσης για τις εμπειρίες της σε εφαρμογές γνωριμιών. Χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο για να αποφύγει την προσέλκυση ανεπιθύμητης προσοχής και δεν έλεγε ότι είναι βουλεύτρια.

«Βγήκα μερικά ωραία ραντεβού, ραντεβού με μερικά ωραία κορίτσια, και μερικά ωραία αγόρια. Και ήταν απλώς, ξέρετε, διασκεδαστικό», είπε η Davison.

Τώρα είναι σε σχέση με έναν άντρα και «πηγαίνουν πολύ καλά».

Οι ΛΟΑΤ+ Συντηρητικοί έγραψαν στο Twitter: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τη φίλη μας Dehenna Davison! Την καλωσορίζουμε στην κοινότητά μας με ανοιχτές αγκάλες και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε μαζί της, καθώς εισέρχεται σε αυτό το νέο κεφάλαιο στη ζωή της».

Ο συντηρητικός σύμβουλος Joe Porter πρόσθεσε: «Πολύ περήφανος για τη Dehenna Davison, για τη γενναιότητά της, και ότι είναι τόσο θετικό ΛΟΑΤ+ πρότυπο».

Απαντώντας στα σχόλια, η Davison είπε: «Πραγματικά συγκλονισμένη από το ξέσπασμα αγάπης απόψε. Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας.»