Βέλγιο: Διπλή γυναικοκτονία της διευθύντριας της Formula 1 και της συντρόφου της

01/10/2021
από
Nathalie Maillet
Nathalie Maillet

Σε ηλικία 51 ετών δολοφονήθηκε στις 15 Αυγούστου 2021 η πρώην οδηγός αγώνων και διευθύντρια της βέλγικης Formula 1, Nathalie Maillet.

Εκείνη και η 53χρονη ακαδημαϊκός σύντροφός της, Ann Lawrence Durviaux, βρέθηκαν νεκρές από πυροβολισμό στο δωμάτιο του σπιτιού τους στο Gouvy του Βελγίου. Μοναδικός ύποπτος, ο σύζυγο της Maillet, Franz Dubois, ο οποίος, αφότου διέπραξε τη διπλή γυναικοκτονία, φέρεται να κάλεσε την αστυνομία, και με το ίδιο όπλο να αυτοκτόνησε.

Η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε όταν οι συνάδελφοί της Maillet ειδοποίησαν τις αρχές, μιας και δεν εμφανίστηκε την τελευταία μέρα του αγώνα ράλλυ Ypres, μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Η Maillet, πτυχιούχος αρχιτεκτονικής με ειδίκευση στην οικο-αρχιτεκτονική, γόνος γαλλικής οικογενείας με παράδοση στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ήταν μια από τις πιο πρωτοπόρες, επιτυχημένες, και αξιοσέβαστες φυσιογνωμίες στον χώρο. Ακόμη, ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Spa-Francorchamps F1 από το 2016.

Η δε Ann Lawrence Durviaux ήταν ακαδημαϊκός, καθηγήτρια νομικής στο πανεπιστήμιο του Liège, ενώ έχαιρε εκτίμησης για το ερευνητικό, αλλά και το νομικό της έργο, ειδικευόμενη στο δημόσιο και διοικητικό δίκαιο.

Ο σύζυγος της Maillet και φερόμενος γυναικοκτόνος ήταν επίσης οδηγός αγώνων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει τους θανάτους ως διπλή δολοφονία και αυτοκτονία, αλλά δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την απιστία ως κίνητρο.

Με πληρφορίες από το Mirror, το Le Figaro και το uliege.be




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!