Έκαναν αποχή για να υποστηρίξουν την τρανς συμμαθήτριά τους

30/09/2021
από

Μαζική αποχή μαθητριών/των πραγματοποιήθηκε σε Λύκειο του Τέξας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, όταν τρανς συμμαθήτριά τους αποκλείστηκε από τη χρήση των αποδυτηρίων. Μαθήτριες/τές ύψωσαν σημαίες της τρανς ορατότητας και του ουράνιου τόξου μέσα στον χώρο του σχολείου, ενώ οι καθηγήτριες/τές φώναζαν και προειδοποιούσαν τα παιδιά να επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Μια 16χρονη τρανς μαθήτρια αποκλείστηκε από τη χρήση των αποδυτηρίων στο Temple High School του Τέξας στις 22 Σεπτεμβρίου του 2021, όταν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τα αποδυτήρια των κοριτσιών. Τότε, ένας καθηγητής της το απαγόρευσε και της είπε ότι δεν μπορούσε, παρόλο που είναι κορίτσι. Έτσι, οι συμμαθήτριες/τές της συγκεντρώθηκαν υπέρ της, οργανώνοντας αποχή και διαμαρτυρία υπέρ της ισότητας των τρανς ατόμων την Τετάρτη το πρωί.

Το βίντεο της διαμαρτυρίας κοινοποιήθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Μια σχετική ανάρτηση στο Instagram συγκέντρωσε 4000 likes και οι μαθήτριες/τές χρησιμοποίησαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να οργανώσουν τη «διαμαρτυρία για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων.»

“Πρόσθετη ασφάλεια έφτασε στον χώρο του σχολείου για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού και των μαθητριών/τών”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Temple Independent School District, Christine Parks, στην KCEN TV, η οποία πρόσθεσε ότι οι διαμαρτυρίες επιτρέπονται, αλλά δεν επιτρέπεται η παράλειψη του μαθήματος.

Η Parks είπε ότι το σχολείο έχει μια πολιτική για τρανς μαθήτριες/τές που περιλαμβάνει την απαίτηση των τρανς μαθητριών/τών να χρησιμοποιούν τουαλέτα και αποδυτήρια ουδέτερα ως προς το φύλο, παρόμοια με την πολιτική που χρησιμοποιήθηκε στο σχολείο της Βιρτζίνια, η οποία τελικά έληξε άδοξα για το σχολείο, μιας και ο τρανς μαθητή, Gavin Grimm, κινήθηκε δικαστικώς και κέρδισε. Τον είχαν αναγκάζει να χρησιμοποιήσει ένα ντουλάπι φύλαξης ως μπάνιο ως εναλλακτική ουδέτερη ως προς το φύλο λύση.

Η πολιτική Temple ISD απαιτεί επίσης από τα τρανς άτομα να «ντύνονται σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα» και να προσδιορίζονται με το «νόμιμο επώνυμό» τους, αν και δεν είναι σαφές πώς αυτά σχετίζεται με μια πολιτική για τις/τους τρανς μαθήτριες/τές.

Η Parks είπε ότι οι γονείς της μαθήτριας, στην οποία απαγορεύτηκε η πρόσβαση στα αποδυτήρια, συναντήθηκαν με τη διοίκηση του σχολείου, μόνο και μόνο για να επαναλάβουν την πολιτική που εισάγει διακρίσεις.




Δες και αυτό!