Λονδίνο: Οι σταθμοί του μετρό γιορτάζουν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα

23/09/2021
από
Λονδίνο
Λονδίνο

Οι σταθμοί του μετρό του Λονδίνου ντύνονται με τα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ+  κοινότητας για να γιορτάσουν το Pride στην πόλη.

Η Transport for London (TfL) δήλωσε ότι οι Λονδρέζοι θα μπορούν να θαυμάσουν τα δέκα νέα Pride roundels -γνωστά και ως τα γιγαντιαία λογότυπα του μετρό του Λονδίνου που εμφανίζονται σε πλατφόρμες με τα ονόματα των σταθμών- από την Τετάρτη (22 Σεπτεμβρίου).

Οι πολύχρωμες πινακίδες των σταθμών σχεδιάστηκαν από το προσωπικό της TfL και από εξέχουσες προσωπικότητες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της πρωτεύουσας. Στα αξιοσημείωτα ονόματα περιλαμβάνονται ο ραδιοτηλεοπτικός παραγωγός και ιστορικός Tim Dunn, ο ακτιβιστής Marc Thompson, η night czar του Λονδίνου Amy Lamé, ο επιμελητής του μουσείου Dan Vo, και ο σχεδιαστής Philip Normal.

Κάθε τοποθεσία για τα νέα εικαστικά επιλέχθηκε ειδικά από τους δημιουργούς για να αντικατοπτρίζουν τα σχέδιά τους και έχουν τοποθετηθεί σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες στο δίκτυο. Αυτές περιλαμβάνουν τους σταθμούς Baker Street, Caledonian Road, Brixton, Vauxhall και Hammersmith.

Κάθε εικαστικό συνοδεύεται, επίσης, από μια λεζάντα, που εξηγεί ποιο άτομο εμπνεύστηκε το σχέδιο, και ποιο είναι το νόημα πίσω από αυτό.

Η Lamé δήλωσε ότι ήταν «απόλυτα συνειδητοποιημένη» ότι «περπατούσα τα βήματα των ΛΟΑΤΚΙ+ αδελφών μου» όταν έφτασε για πρώτη φορά στο Λονδίνο. Της φαίνεται, μάλιστα, ότι ο Oscar Wilde στόχευε στο να «αιχμαλωτίσει την πλούσια ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία του Λονδίνου και επίσης να δείξει μια πορεία προς το μέλλον.»

«Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είναι πραγματικά κάτι ιδιαίτερο, ότι δέκα Pride roundels θα εκτίθενται σε όλο το δίκτυο – δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στο Λονδίνο μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να αγαπάς το άτομο που θέλεις να αγαπήσεις», δήλωσε η Lamé.

Ο Thompson είπε ότι ήθελε το σχέδιό του να αποτυπώνει τα «λόγια του Joseph Beam, ενός μαύρου, κουήρ ακτιβιστή και συγγραφέα, σε μία τόσο εξέχουσα θέση». Η φράση που αναγράφεται είναι: «Μαύροι άνδρες να αγαπούν μαύρους άνδρες είναι μια επαναστατική πράξη.»

«Επέλεξα αυτά τα λόγια και αυτήν την εικόνα, γιατί ήθελα να επισημανθεί η ειλικρινής προβολή και η αναπαράσταση των μαύρων κουήρ ανδρών στο μετρό του Λονδίνου», εξήγησε ο Thompson. «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος που αυτό το roundel θα τοποθετηθεί στον σταθμό του Brixton, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, και αυτός ο σταθμός είναι κεντρικός για το ταξίδι μου ως Μαύρος κουήρ άντρας σε αυτήν την πόλη.»

Επιπλέον, η TfL θα κυκλοφορήσει και μια αφίσα που θα παρουσιάζει το κουήρ προσωπικό της στους σταθμούς του μετρό North Greenwich, Vauxhall και Green Park. Αυτές οι αφίσες θα περιλαμβάνουν φωτογραφίες του προσωπικού της TfL και των συνεργατριών/τών τη και θα ενθαρρύνουν το επιβατικό κοινό, να υποστηρίξει τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της πόλης.

Τόσο οι αφίσες, όσο και τα Pround roundels θα παραμείνουν στους σταθμούς για τουλάχιστον έναν μήνα.




Δες και αυτό!