Τρανς ορατότητα στο «Πρωινό» του ANT1, ευτυχώς χωρίς Λιάγκα

1892

Στο πλατό του Πρωινού βρέθηκε η Βανέσα Βενέτη, σήμερα, προκειμένου να μιλήσει για την προσωπική της ιστορία ως τρανς γυναίκα.

Μάλιστα, η ίδια πήρε μέρος και στο «Game of Chef» με τη συμμετοχή της να προβάλλεται απόψε το βράδυ.

«Η συνειδητοποίηση πάντα υπήρχε αλλά προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν συμβαίνει σε σένα αυτό το πράγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βανέσα. «Δεν έχω καταλάβει γιατί δεν μου επιτρέπουν να δω το παιδί μου. Δεν είναι ότι απλά δεν μπορώ να την δω αλλά ζητάω απεγνωσμένα μια φωτογραφία της και δεν έχω ούτε μία τα τελευταία τέσσερα χρόνια! Το διαζύγιο έχει βγει αλλά η πρώην σύζυγος μου εκμεταλλεύεται το νομικό κενό. Δηλαδή δεν υπάρχει νόμος να μου απαγορεύει, απλά δεν υπάρχει και νόμος που να το λύνει».

Η Βανέσα μίλησε, επίσης, για το τι σημαίνει να είσαι τρανς, προσφέροντας λίγη ακόμη ορατότητα. Ευτυχώς, ο Γιώργος Λιάγκας έλειπε από τη συνέντευξη. Για έναν “αδιευκρίνιστο” λόγο αποφάσισε να φύγει λίγη ώρα πριν…

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!