Η άρνηση της Νότιας Κορέας να ψηφίσει νόμους κατά των διακρίσεων έχει επιπτώσεις στα ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρά άτομα της χώρας.

Ενώ το κίνημα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στη Νότια Κορέα αυξάνεται, «η εχθρότητα και οι σοβαρές διακρίσεις [συνεχίζονται]», ανέφερε σε νέα έκθεση η οργάνωση Human Rights Watch (HRW) με έδρα τις Η.Π.Α.

Η ομάδα ανέφερε, ότι η έρευνά της δείχνει πως η έλλειψη εθνικών μέτρων προστασίας από τις διακρίσεις, έχει οδηγήσει σε μια σειρά από πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις, οι οποίες επιτρέπουν και επιτείνουν την παρενόχληση σε βάρος των ΛΟΑΤΚΙ+ νεαρών Νοτιοκορεατών.

Η έκθεση ανέφερε ότι «μεταξύ άλλων συστημικών προβλημάτων», τα σχολεία στη Νότια Κορέα αποκλείουν τις συζητήσεις για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα από τα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, δίνουν χρήματα σε προγράμματα, στα οποία σύμβουλοι προσπαθούν να πείσουν τα παιδιά να μην είναι ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, και υποχρεώνουν τρανς μαθήτριες/τές να παρακολουθήσουν τα μαθήματα ως το λάθος φύλο τους.

«Ακόμη και όταν η εγχώρια κοινή γνώμη υπόκειται θετικά προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και οι γειτονικές κυβερνήσεις κάνουν βήματα προς την ισότητα, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας δεν καταφέρνει να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο, επικαλούμενη έντονη θρησκευτική και συντηρητική αντίθεση για να δικαιολογήσει την αδράνεια», ανέφερε η έκθεση του HRW.

Αρκετές νομοθετικές πράξεις που απαγορεύουν τις διακρίσεις λόγω φύλου, σεξουαλικότητας, φυλής και άλλων χαρακτηριστικών ακόμη εκκρεμούν. Σύμφωνα με το Reuters, οι προεδρικές εκλογές της Νότιας Κορέας είναι τον Μάρτιο του 2022.

Οι προτάσεις προκάλεσαν αντιδράσεις, με μια αναφορά που αντιτίθεται στα μέτρα συγκεντρώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές μέσα σε λίγες ημέρες. Άλλοι υποψήφιοι για την προεδρία δήλωσαν ότι θα καταργήσουν το υπουργείο ισότητας των φύλων, το οποίο είναι υπεύθυνο για τις προτάσεις, εάν κερδίσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.