Πραγματοποιήθηκε το Pride στη Σεούλ παρά τις απαγορεύσεις

03/06/2024
από
Πάνω από 150.000 άτομα διαδήλωσαν στο Pride της Σεούλ στη Νότια Κορέα, παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση απογορεύτηκε από τις αρχές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ενώ περισσότερες από 35 χώρες έχουν νομιμοποιήσει την ισότητα στον γάμο, ενώ η Ταϊλάνδη πλησιάζει στην έγκριση του νομοσχεδίου, η Νότια Κορέα δεν έχει προχωρήσει τόσο σε σχέση με τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα.

Ωστόσο, την 1η Ιουνίου, η κουήρ κοινότητα και οι σύμμαχοί της συγκεντρώθηκαν στη Σεούλ για την 25η επέτειο της Πορείας Υπερηφάνειας της χώρας.

Οι αρχές της χώρας είχαν απορρίψει το αίτημα των διοργανωτών του Pride για την άδεια συγκέντρωση στην πλατεία της Σεούλ μπροστά από το δημαρχείο, όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνται οι ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αρχές της πόλης επικαλέστηκαν σύγκρουση με τον προγραμματισμό μιας υπαίθριας παρουσίασης βιβλίου.

Αν και οι ακτιβιστές δεν έχουν την υποστήριξη του δημάρχου της Σεούλ, Ο Σε-Χουν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι «προσωπικά δεν μπορεί να συμφωνήσει με την ομοφυλοφιλία», αυτό δεν εμπόδισε τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να συγκεντρωθούν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Οι κύριοι δρόμοι της πρωτεύουσας γέμισαν από άτομα που κρατούσαν Pride σημαίες, φορούσαν πολύχρωμα ρούχα, ενώ κάποια κυμάτιζαν πορτοκαλί μπαλόνια για να σηματοδοτήσουν το φετινό θέμα.

«Η γκάμα χρωμάτων συμβολίζει μια ενδιάμεση ποιότητα μεταξύ του κόκκινου και του κίτρινου. Δεν ανήκει πουθενά, αλλά υπάρχει ανεξάρτητα, … συγγενής με τον κουήρ τρόπο ύπαρξής μας», ανέφεραν οι διοργανωτές της παρέλασης σε ανακοίνωσή τους.

Φορείς και εταιρίες, όπως η αμερικανική πρεσβεία ,τα ΙΚΕΑ και η Διεθνής Αμνηστία, συμμετείχαν, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στην κουήρ κοινότητας της Νότιας Κορέας.

Οι διοργανωτές του Pride ανέφεραν ότι τρεις άλλοι χώροι που διαχειρίζεται η διοίκηση της πρωτεύουσας, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Ιστορίας της Σεούλ, αρνήθηκαν επίσης να φιλοξενήσουν την εκδήλωση για να αποφευχθεί η «πρόκληση κοινωνικής σύγκρουσης».

Λίγους δρόμους μακριά από την Πορεία Υπερηφάνειας, χριστιανοί διαδηλωτές φώναζαν αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ συνθήματα και κρατούσαν αντίστοιχες πινακίδες που έγραφαν: «Όχι!!! Γάμος ομοφύλων» και «Η χώρα που χτίστηκε με αίμα και ιδρώτα καταρρέει λόγω της ομοφυλοφιλίας».
Δες και αυτό!