Δύο ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν το κείμενο για τις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες

15/09/2021
από

Με την «γραμμή» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος φαίνεται να συντάχθηκαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Μανώλης Κεφαλογιάννης απέχοντας από την εκλογική διαδικασία του ευρωκοινοβουλίου για το ψήφισμα που αφορά στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει καίριες αλλαγές για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ευρώπη, όπως η υιοθέτηση κοινής προσέγγισης για την αναγνώριση των γάμων και των συμφώνων συμβίωσης για τα άτομα του ιδίου φύλου, ενώ καλεί τα κράτη μέλη να περάσουν ειδική νομοθεσία για τον πλήρη σεβασμό του δικαιώματος στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Το ΕΛΚ έκρινε πως η αναφορά του κειμένου για υποχρεωτική εφαρμογή υπερβαίνει τα ορια της επικουρικότητας, κι ετσι αποφασίστηκε ως επίσημη θέση η «αποχή». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες κατά την εσωτερική διαβούλευση των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών ο αρμόδιος τομεάρχης Στέλιος Κυμπουρόπουλος εισηγήθηκε την υπερψήφιση του κειμένου. Διαφώνησε η κυρία Ασημακοπούλου ψηφίζοντας «αποχή» καθώς και ο κ. Κεφαλογιάννης που δεν παρέστη στην ψηφοφορία.

Στο κείμενο που εγκρίθηκε, οι ευρωβουλευτές δείχνουν με το δάχτυλο τη Ρουμανία, την Πολωνία και την Ουγγαρία. Το Βουκουρέστι, για το ότι δεν ενέταξε στη νομοθεσία του μια απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ελεύθερη κυκλοφορία των συζύγων του ιδίου φύλου και τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη για «διακρίσεις τις οποίες αντιμετωπίζουν οι κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ+».

Υπέρ ψήφισαν 387 ευρωβουλευτές, κατά 161, ενώ 123 επέλεξαν την αποχή.




Δες και αυτό!