Μια αψίδα ουράνιου τόξου που γιορτάζει τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα του Milton Keynes στην Αγγλία κάηκε σε αυτό που η ομάδα διοργάνωσης του Pride πιστεύει ότι ήταν μια «σκόπιμη» πράξη.

Η αψίδα του ουράνιου τόξου, δωρεά την My Milton Keynes, τοποθετήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ υπερηφάνειας Milton Keynes το Σάββατο (11 Σεπτεμβρίου).

Τη Δευτέρα (13 Σεπτεμβρίου), η αψίδα του ουράνιου τόξου βρέθηκε καμένη.

Η ομάδα διοργάνωσης έγραψε στο Instagram: «Η ομάδα του MKPF είναι εξαιρετικά λυπημένη που είδε ότι κάποιο άτομο ή πολλά άτομα εισέβαλαν σκόπιμα στον χώρο του Pride και έβαλαν φωτιά στην όμορφη αψίδα του ουράνιου τόξου… Η αψίδα είχε περιφραχθεί και ασφαλιστεί, πράγμα που σημαίνει ότι το περιστατικό έγινε επίτηδες…»

«Δυστυχώς αυτό το περιστατικό δείχνει ότι υπάρχει ακόμη τόση δουλειά να γίνει εντός της MK όσον αφορά την ομοφοβία, τη λεσβιοφοβία, την τρανσφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων που αντιμετωπίζει η ΛΟΑΤ+ κοινότητα», πρόσθεσαν.

Η My Milton Keynes μοιράστηκε επίσης τη σπαρακτική φωτογραφία στα κοινωνικά μέσα και έγραψε: «Είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι που βλέπουμε ότι η όμορφη αψίδα των λουλουδιών ουράνιου τόξου έχει καταστραφεί από βανδάλους… Δε θα αφήσουμε ανθρώπους όπως αυτούς, να μας πληγώσουν και θα επιλέγουμε ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ.»

Η ΛΟΑΤ+ κοινότητα στο Milton Keynes -και όχι μόνο- επέμεινε: «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Pride είναι ακόμα σημαντικό»

Ο Ben Everitt, ο συντηρητικός βουλευτής του Milton Keynes North, έγραψε στο Twitter: «Απολύτως φοβερό να το βλέπεις αυτό μετά από ένα τόσο υπέροχο, θετικό γεγονός γεμάτο κοινότητα και σύμπνοια.»

Ο Owen Hurcum, ο non-binary δήμαρχος του Bangor, στην Ουαλία, πρόσθεσε: «Αυτό πονάει, είναι μια επίθεση εναντίον της κοινότητάς μας και πονάει. Ωστόσο, θα παλέψουμε για τα δικαιώματά μας και την αποδοχή χωρίς συμβιβασμούς. Μπορούν να καίνε τα σύμβολα μας και να στοχοποιούν τις εκδηλώσεις μας, αλλά θα χάσουν. Η αγάπη θα νικήσει. Πάντα.»

Η αστυνομία του Thames Valley επιβεβαίωσε στο MKCitizen ότι οι αρχές ερευνούν τη φωτιά που κατέστρεψε την αψίδα από πολύχρωμα λουλούδια στα χρώματα του ουράνιου τόξου.