#FreeBritney: Ο πατέρας της Britney Spears παραιτήθηκε από την κηδεμονία

08/09/2021
από

Ο Jamie Spears υπέβαλε αίτηση χτες Τρίτη για να παραιτηθεί μετά από 13 χρόνια από την “κηδεμονία” της Britney Spears.

Κατά την κατάθεση στο Ανώτερο Δικαστήριο του Λος Άντζελες ο Jamie Spears είπε ότι “οι συνθήκες της ποπ σταρ έχουν αλλάξει σε τέτοιο βαθμό που οι λόγοι για τη ύπαρξη αυτής της κηδεμονίας μπορεί πλέον και να μην υπάρχουν”, όπως αναφέρει το Forbes και σύμφωνα με το NBC News.

O Spears είπε επίσης ότι η κόρη του θέλει να έχει πίσω τον έλεγχο της ζωής της χωρίς την ασφάλεια της επιτήρησης και ότι θέλει να πάρει τις δικές της αποφάσεις σχετικά με την ιατρική περίθαλψη, τη θεραπεία, το αν θα παντρευτεί και θα αποκτήσει περισσότερα παιδιά.

Στην αίτηση, επίσης, υποστήριξε πως δεν απαιτείται ψυχολογική αξιολόγηση για να επιτραπεί στον Spears να τερματίσει την κηδεμονία.

Η δικαστής Brenda Penny που επιβλέπει την υπόθεση της Spears θα αποφασίσει εάν η κηδεμονία θα τερματιστεί.

Ο δικηγόρος της Britney Spears Mathew Rosengart δήλωσε στο Forbes ότι η συγκεκριμένη αίτηση είναι μια “μαζική νίκη” και αποτελεί δικαίωση για την τραγουδίστρια αλλά ότι η έρευνά του που σχετίζεται με οικονομική κακοδιαχείριση και άλλα θέματα θα συνεχιστεί. Το Forbes επικοινώνησε με εκπρόσωπο του Jamie Spears για σχόλια.

Η κατάθεση στο δικαστήριο έρχεται λίγες εβδομάδες πριν από την επόμενη ακρόαση του Spears που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου. Τον περασμένο μήνα ο πατέρας της Spears συμφώνησε να παραιτηθεί από τη θέση του “κηδεμόνα” αλλά όχι να βάλει τέλος στην κηδεμονία της. Ο δικηγόρος της Spears, Mathew Rosengart, τότε είχε καταθέσει μια αίτηση που επιταχύνει την διαδικασία της απομάκρυνσης του πατέρα της και την αντικατάστασή σου με ένα λογιστή του δημοσίου της Καλιφόρνιας, τον Jason Rubin. Η Britney Spears βρισκόταν υπό το καθεστώς της κηδεμονίας από το 2008 μετά από μια σειρά από προβλήματα με την ψυχική της υγεία. Κατά της συγκεκριμένης κηδεμονίας άρχισε να μιλά νωρίτερα φέτος καθώς εμφανίστηκε στο δικαστήριο τον Ιούνιο όπου και χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη κηδεμονία “καταχρηστική”.

Δήλωσε μεταξύ άλλων πως ο “κηδεμόνας” της την ανάγκαζε να δουλεύει ασταμάτητα παρά τη θέλησή της και την ανάγκαζε να παίρνει φάρμακα. Είπε επίσης ότι ήθελε να παντρευτεί, να δημιουργήσει οικογένεια αλλά δεν της επιτράπηκε να πάει στον γιατρό και να αφαιρέσει το σπιράλ λέγοντας χαρακτηριστικά πως “αυτή η κηδεμονία μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό”.

Ο Jamie Spears δήλωσε σε κατάθεσή τον Αύγουστο ότι θα παραιτηθεί και θα βοηθήσει στην αλλαγή κηδεμονίας και στην ανάληψη καθηκόντων από έναν νέο “κηδεμόνα” που έχει διοριστεί από το δικαστήριο. Η νομική του ομάδα υποστήριξε ότι ο Spears ανέλαβε τον ρόλο του “κηδεμόνα” το 2008 επειδή η κόρη του είχε μεγάλη ανάγκη από βοήθεια.

Στην κατάθεσή του αναφέρει επίσης πως αυτό το καθεστώς κηδεμονίας έσωσε την Britney από την καταστροφή ενώ παράλληλα την στήριξε όταν το χρειαζόταν περισσότερο και προστάτεψε την ίδια και τη φήμη της από διάφορους κινδύνους ενώ παράλληλα διευκόλυνε την αποκατάσταση της καριέρας της”.




Δες και αυτό!