Όταν ο Πλεύρης δήλωνε πως οι αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν τον Ζακ “λειτούργησαν απολύτως νόμιμα”

0
479

“Θεωρώ πως οι αστυνομικοί λειτούργησαν απολύτως νόμιμα”.

Ήταν το περασμένο καλοκαίρι – και λίγους μήνες πριν την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία τoυ Ζακ/Zackie – όταν ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τα όσα συνέβαιναν εκείνη την περιόδο στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από τους αστυνομικούς.

Φυσικά και η επιλογή του κ. Πλεύρη δεν ήταν τυχαία, αφού και ο ίδιος ως συνήγορος των αστυνομικών που εμπλέκονται στη δολοφονία του Ζακ, καλείται να διαχειριστεί μια υπόθεση αστυνομικής (σ.σ.εγκληματικής) βιαιότητας.

Τα πάντα στην εκπομπή ήταν υπέροχα σκηνοθετημένα. Η προπαγανδιστική πάσα από τον δημοσιογράφο, το πειθήνιο πάνελ και οι παρεμβάσεις της τηλεψυχολόγου… όλα συναινούσαν σ΄αυτό που τόσο χαλαρά δήλωσε ο κ. Πλεύρης μέσα από το μπλε του το κοστούμι. “Θεωρώ πως οι αστυνομικοί λειτούργησαν απολύτως νόμιμα”.

Τώρα όπου “Θάνος Πλεύρης” βάλε “Υπουργός Υγείας”.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!