Και εγώ μια «κακιά αδερφή» είμαι

30/08/2021

Αν υπάρχει κάτι που ακόμη δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα “πρότυπο” και σε έναν “ινφλουένσερ”.

Και ενώ στις μέρες μας μετράμε αρκετούς ινφλουένσερ(ς), που μιλούν στα χιλιάδες άτομα που τα ακολουθούν, μεταφέροντας αφιλτράριστα τις όποιες φοβικές απόψεις τους, ελάχιστοι απ΄αυτούς μπορούν να αναγνωριστούν ως “πρότυπα”.

Εδώ και λίγες μέρες διαβάζω σχόλια από λογαριασμούς, όπως αυτόν του χορογράφου Τάσου Ξιάρχου, που αναφέρονται σε “κακιές αδερφές”, σε “αντρίκιες συμπεριφορές” αλλά και σε “γκέι κοινότητες”, που φέρουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (με αρνητικό πρόσημο).

Κανένα όμως χαρακτηριστικό δεν μπορεί να αποδοθεί στο σύνολο της γκέι κοινότητας, πλην ίσως αυτό της κακοποίησης. Γι΄αυτό και γινόμαστε έξαλλοι κάθε φορά που ακούμε κάποιον να αναπαράγει -ως ινφλουένσερ- αυτή την κακοποίηση με τη δικαιολογία της άποψης και της ελευθερίας του λόγου. Γι΄αυτό και αισθανόμαστε την ανάγκη να εκθέσουμε αυτή την κακοποίηση, με στόχο να την περιορίσουμε (σ.σ. όπως ακριβώς έκανε και ο Ηλίας Γκιώνης όταν μίλησε, αντιδρώντας στα σχόλια του χορογράφου).

Αν τώρα όλο αυτό μας κάνει «κακιές αδερφές», ας είναι.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!