Βέλγιο: Έφτυσε και χτύπησε γκέι άνδρα επειδή φίλησε το αγόρι του

30/08/2021
από
Βέλγιο
LGBTQ protest Brussels. Credit: Jilke Tielemans/The Brussels Times

Ένας 25χρονος ξυλοκοπήθηκε σε μια ομοφοβική επίθεση στο Βέλγιο, αφού έδωσε στο αγόρι του ένα φιλί αποχαιρετισμού.

Η Brussels Times ανέφερε ότι το θύμα δέχθηκε επίθεση στην Place Flagey στις Βρυξέλλες το Σάββατο (21 Αυγούστου) το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είχε μόλις φιλήσει το αγόρι του πριν κατέβει από το λεωφορείο, όταν δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα γύρω στα σαράντα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης χτύπησε τον νεαρό στο πρόσωπο και τον έφτυσε πριν διαφύγει.

Το θύμα νοσηλεύτηκε και χρειάστηκε ράμματα ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ενώ έκανε καταγγελία για το περιστατικό στην αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών στην πρωτεύουσα-Ιξέλ είπε ότι είχε επαφή με την Unia, έναν ανεξάρτητο δημόσιο οργανισμό που καταπολεμά τις διακρίσεις και προωθεί τις ίσες ευκαιρίες στο Βέλγιο, λόγω της «ομοφοβικής φύσης των γεγονότων.» Η Unia επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ότι παρακολουθεί την επίθεση.

Ο Patrick Charlier, συν-διευθυντής της Unia, είπε ότι οι αναφορές για διακρίσεις που σχετίζονται με τον σεξουαλικό προσανατολισμό αποτελούν μόλις το 4,3 % αυτών που δέχονται, αλλά ότι αυτά τα περιστατικά είναι συχνά πιο βίαια.

«Αυτός ο χαρακτήρας της σωματικής βίας φαίνεται να είναι σοβαρός», δήλωσε ο Charlier στη Brussels Times. «Αναλογικά, τα μέλη της ΛΟΑΤΚ κοινότητας είναι συχνότερα θύματα βίαιων σχολίων και πράξεων και όχι διακρίσεων (για παράδειγμα, στην αγορά κατοικίας ή εργασίας), κάτι που αντικατοπτρίζει μια κοινωνιολογική πραγματικότητα.»

Εξήγησε ότι υπάρχει «ένας αρκετά υψηλός βαθμός κοινωνικής αποδοχής» για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ στο Βέλγιο. Υπάρχει όμως μια «περισσότερο σωματική παρά διανοητική» αντίδραση όταν φανατικοί «έρχονται αντιμέτωποι με την ομοφυλοφιλία», όπως όταν δύο γκέι άνδρες κρατιούνται από το χέρι ή «όταν γυναίκες φιλιούνται.»

«Οι επιτιθέμενοι αισθάνονται ανασφαλείς, επειδή διαταράσσονται οι έμφυλες παραστάσεις που έχουν αποκτηθεί παγκοσμίως στην κοινωνία και αντιδρούν με βία επειδή δεν μπορούν να το αντέξουν», είπε ο Charlier.

Νωρίτερα φέτος, η χώρα είχε ξεσηκωθεί μετά την πρώτη ομοφοβική δολοφονία της εδώ και εννέα χρόνια.

Το θύμα, ένας 42χρονος γκέι άνδρας, που κατονομάζεται από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ως David P., βρέθηκε ξυλοκοπημένος μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο έξω από την Αμβέρσα τον Μάρτιο. Εννοείται ότι βρέθηκε εκεί μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Grindr. Τρεις νεαροί, ηλικίας μεταξύ 16 και 17 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία του.

Στον απόηχο της φρικιαστικής δολοφονίας, ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo ύψωσε προκλητικά τη ΛΟΑΤ+ σημαία από την επίσημη έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης προς την υποστήριξη στην κουήρ κοινότητα της χώρας.

«Στη χώρα μας, δεν υπάρχει χώρος για μίσος. Η αγάπη κερδίζει», είπε ο De Croo σε ένα tweet μαζί με ένα βίντεο με τη σημαία του ουράνιου τόξου να κυματίζει έξω από την επίσημη έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

https://avmag.gr/143166/orgi-gia-ti-viaii-omofoviki-dolofonia-se-parko-toy-velgioy/




Δες και αυτό!