Γκέι ερωτευμένοι πιγκουίνοι ετοιμάζονται να γίνουν γονείς

19/08/2021
από

Η αγάπη είναι παντού, αλλά αυτές τις μέρες η αγάπη είναι στο ενυδρείο Sea Life της Μελβούρνης, όπου δύο γκέι ζευγάρια πιγκουίνων γκεντού είναι μαζί, τώρα που είναι η εποχή του ζευγαρώματος.

Το ενυδρείο στην Αυστραλία ανακοίνωσε δύο ομόφυλα ζευγάρια, τους Tiger και Branston και τους Jones και Klaus. Κανένας από αυτούς δεν μπορεί να γεννήσει αβγό, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει από να είναι οι καλύτεροι πιγκουίνοι γονείς που μπορούν να είναι.

«Τα ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων θα επωάσουν ένα αβγό με τον ίδιο τρόπο, όπως ένα ζευγάρι αρσενικού με θηλυκό», δήλωσε ο επικεφαλής φύλακας πουλιών Tanith Davis σε δήλωσή του στο AAP.

«Καθώς τα ζευγάρια αρσενικού με αρσενικό δεν μπορούν να γεννήσουν τα δικά τους αβγά, μερικές φορές τους δίνουμε ένα αβγό από ένα άλλο ζευγάρι. Το Sea Life της Μελβούρνης είχε πολλά ομόφυλα ζευγάρια που ήταν θετοί γονείς, στην αναπαραγωγική του ιστορία.»

Οι πιγκουίνοι είναι εξαιρετικά γκέι και αυτό είναι οκ

Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν είναι σπάνια στον κόσμο των ζώων. Ομοφυλοφιλική συμπεριφορά έχει παρατηρηθεί σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, και οι πιγκουίνοι ειδικότερα είναι περίφημα γκέι.

Αρκετά ομόφυλα ζευγάρια πιγκουίνων έχουν παρατηρηθεί σε ζωολογικούς κήπους και ενυδρεία σε όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου ενυδρείου Sphen and Magic στο Sea Life του Σίδνεϊ.

Τα δύο αρσενικά πουλιά εκκόλαψαν το πρώτο τους μωρό το 2018, όταν οι φύλακες τα παρατήρησαν να προσπαθούν να εκκολάψουν έναν βράχο, και γι’ αυτό τους έδωσαν ένα εφεδρικό αβγό για να το φροντίσουν. Έχοντας αποδείξει ότι είναι υπεύθυνοι γονείς, το αχώριστο ζευγάρι είναι τώρα οι μπαμπάδες που τεκνοθετούν τα αβγά, που παραμελούνται από τους στρέιτ πιγκουίνους.

Ακόμα, είναι γνωστές και οι λεσβίες πιγκουίνοι του ενυδρείου Sea Life του Λονδίνου, οι Marmalade και Chickpea και οι Marama και Rocky.

«Οι πιγκουίνοι γκεντού είναι οι απόλυτοι ρομαντικοί σύντροφοι και οι τεχνικές γνωριμιών τους είναι πραγματικά μοναδικές – τόσο πολύ που ως άνθρωποι, θα μπορούσαμε σίγουρα να μάθουμε ένα ή δύο πράγματα από το πάθος και τη δέσμευσή τους να βρουν σύντροφο», δήλωσε η διευθύντρια του Sea Life, Catherine Pritchard, στο BBC.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!