Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, και τις επόμενες ώρες θα γίνει δυσκολότερη, ανέφερε στον ΣΚΑΪ για τα πύρινα μέτωπα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ), Δημήτρης Σταθόπουλος.

Δήλωσε, ότι από εναέρια μέσα αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη στη φωτιά στην Πάρνηθα.

Όλοι οι πυροσβέστες είναι στα μέτωπα σε γενική επιφυλακή, με ανάκληση αδειών τόνισε ο κ. Σταθόπουλος. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3.000 επιπλέον πυροσβέστες και ενίσχυση εναέριου στόλου, διαπιστώθηκε εν της πράγμασι αυτό» είπε.

Ανέφερε ακόμη πως ενώ ένας πολίτης καθάρισε το οικόπεδό του γείτονάς του δεν το έπραξε με συνέπεια να καεί και η περιουσία του πολίτη που είχε κάνει το καθήκον του. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε αυστηροποίηση ποινών και πρόστιμων στους αδιάφορους πολίτες.

η Κύπρος απέστειλε δύο αεροσκάφη με 40 στελέχη, η Σουηδία ακόμα 2 αεροσκάφη και 22 στελέχη, η Γαλλία δύο αεροσκάφη με 82 στελέχη, η Κροατία ένα αεροσκάφος, η Ρουμανία 23 αεροσκάφη και 112 στελέχη, καθώς και ένας αξιωματικός της ευρωπαϊκής Emergency Response Coordination Centre. Κατά πληροφορίες, περί τους 15 πυροσβέστες αναμένεται να αποστείλει και το Ισραήλ.