Η Φόρμουλα 1 τιμώρησε τον Sebastian Vettel για το Pride μπλουζάκι του

04/08/2021
από
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Ο Lewis Hamilton επέκρινε την απόφαση της Φόρμουλα 1 να πειθαρχήσει τον Sebastian Vettel, επειδή φορούσε μία μπλούζα του Pride στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας. Ο Sebastian Vettel απέρριψε την επίπληξη, και δήλωσε ότι «θα το ξανακάνει.»

Ο Hamilton τα έβαλε με τη διοίκηση της Φόρμουλα 1, όταν ο Γερμανός οδηγός Vettel επιπλήχθηκε, επειδή φόρεσε ένα μπλουζάκι ουράνιου τόξου, ενώ γονάτισε κατά τον εθνικό ύμνο της Ουγγαρίας την Κυριακή (1 Αυγούστου).

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel

Σε ένα -διαγραμμένο τώρα- μήνυμα στο Instagram, ο 36χρονος Lewis Hamilton, εξέφρασε τη στήριξή του στον πολύχρονο αντίπαλό του.

«Υπερήφανος γι’ αυτόν τον τύπο», έγραψε. «Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει τι χρώμα μπλούζα μπορείς να φορέσεις και η υποστήριξη της ΛΟΑΤΚ+ κοινότητας δεν είναι κατακριτέα.»

«Μπράβο, Seb. Θα έρθω μαζί σου την επόμενη φορά, με την ίδια φανέλα.»

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Ο Hamilton ενημέρωσε αργότερα την ανάρτησή του, προσθέτοντας: «Μου αρέσει να βλέπω τον Seb να υποστηρίζει τη ΛΟΑΤΚ+ κοινότητα. Η αγάπη πάντα κερδίζει ».

Τόσο ο Hamilton, όσο και ο Vettel, υποστήριξαν κατηγορηματικά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Ουγγαρίας μετά τον νέο νόμο.

Ο Lewis Hamilton επέκρινε ανοιχτά τη «δειλή» ουγγρική κυβέρνηση για την απαγόρευση, ενώ ο Vettel φόρεσε ένα ζευγάρι Converse με θέμα το Pride, λίγο μετά την άφιξή του στη Βουδαπέστη.

Όταν ρωτήθηκε για την επιλογή των υποδημάτων του, ο οδηγός είπε στο Autosport ότι «είναι ντροπή για μια χώρα που βρίσκεται στην Ε.Ε. να πρέπει να ψηφίσει, ή να έχει κάποιους νόμους σαν αυτόν».

Ο Sebastian Vettel συνέχισε την αμέριστη υποστήριξη σε όλον τον εθνικό ύμνο της Ουγγαρίας, ενώ άλλοι τρεις οδηγοί -ο Valtteri Bottas της Mercedes, ο Carlos Sainz της Ferrari και ο Lance Stroll συναγωνιστής του Vettel- φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν «Αγωνιζόμαστε ως ένας.»

Σύμφωνα με τους κανόνες της FIA, οι οδηγοί επιτρέπεται να μεταφέρουν ένα μήνυμα που αντιστοιχεί στην πρωτοβουλία «We Race As One» του αθλήματος κατά τη διάρκεια της τελετής πριν από τον αγώνα, αλλά τα ρούχα πρέπει να αφαιρεθούν για τον εθνικό ύμνο.

Και οι τέσσερις ισχυρίστηκαν ότι είχαν «ξεχάσει» να βγάλουν τα μπλουζάκια, επειδή έβρεχε. Καθένας επιπλήχθηκε αργότερα για την «παράλειψή του να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρμόδιων υπαλλήλων για την ασφαλή και εύτακτη διεξαγωγή της εκδήλωσης.»

«Είμαι χαρούμενος αν με αποκλείσουν», απάντησε ο Vettel. «Μπορούν να μου κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με νοιάζει. Θα το έκανα ξανά.»

Την Κυριακή ο Vettel αποκλείστηκε από την εκδήλωση για διαφορετικό λόγο – επειδή δεν μπορούσε να ληφθεί επαρκές δείγμα καυσίμου από το αυτοκίνητό του. Η Aston Martin προσβάλλει την απόφαση.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!