«Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του ΝΒΑ, μαύρος και γκέι»

29/04/2013
antivirus magazine διαφήμιση
O Τζέισον Κόλινς σε περυσινή φωτογραφία με τη φανέλα των φημισμένων Σέλτικς της Βοστώνης. Τώρα παίζει για τους Ουίζαρντς της Ουάσινγκτον. Από τη Μ. Δευτέρα είναι πρώτος δηλωμένος γκέι εν ενεργεία επαγγελματίας αθλητής στην ιστορία των ΗΠΑ. Πηγή: AP Photo

Αίσθηση έχει προκαλέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες η δημόσια ομολογία του Τζέισον Κόλινς, ύψους 2.13 σέντερ των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, ότι είναι ομοφυλόφιλος. Η αποκάλυψη του 34χρονου Κόλινς γίνεται μέσα από τις σελίδες του περιοδικού Sports Illustrated, στο τεύχος με ημερομηνία 6 Μαΐου.

Πρόκειται για μια τρόπον τινά ιστορική έκδοση: ο Κόλινς γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία επαγγελματίας αθλητής στις ΗΠΑ που δηλώνει δημοσίως ότι είναι γκέι.

Στο άρθρο του στο SI ο Τζέισον Κόλινς, ο οποίος μετράει 14 χρόνια επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας στο ΝΒΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ένας 34χρονος σέντερ του ΝΒΑ. Είμαι μαύρος. Και είμαι γκέι». Και προσέθεσε: «Δεν ήταν στα σχέδιά μου να είμαι ο πρώτος δηλωμένος ομοφυλόφιλος σε ένα ομαδικό άθλημα στις ΗΠΑ. Αλλά από τη στιγμή που είμαι, είμαι χαρούμενος που ξεκινάω αυτή τη συζήτηση.

πηγή: tanea.gr




Δες και αυτό!