Η σολοσεξουαλικότητα είναι ακόμα ένα χρώμα στο πολύχρωμο φάσμα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Με πολύ απλά λόγια, σολοσέξουαλ είναι οποιοδήποτε άτομο που επιλέγει τον αυνανισμό με τον εαυτό του, αντί συντρόφου (εφήμερου, ή όχι). Επιπλέον, τα σολοσεξουαλικά άτομα, δεν επιθυμούν να συνάπτουν ερωτικές σχέσεις με άλλα άτομα, εκτός κι αν είναι και εκείνα σολοσέξουαλ. Κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω τη σολοσεξουαλικότητα, και παρακάτω θα μιλήσουμε για μερικούς από αυτούς.

Μύθος:
Οι σολοσέξουαλ είναι το ίδιο με τους ασέξουαλ.

Πραγματικότητα: Στην περίπτωση των ασέξουαλ, αναφερόμαστε σε πλήρη ή μερική έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξουαλική δραστηριότητα ,ή και ερωτικής επαφής. Οι σολοσέξουαλ έχουν σεξουαλικό και ερωτικό ενδιαφέρον, που όμως εστιάζεται κυρίως στον εαυτό τους.


Μύθος:
Η σολοσεξουαλικότητα είναι μια άλλη λέξη για τον αυνανισμό.

Πραγματικότητα: Αν και τα σολοσεξουαλικά άτομα σαφώς προτιμούν τον αυνανισμό, δεν το κάνουν επειδή δεν έχουν διαθέσιμο ερωτικό σύντροφο εκείνη τη στιγμή. Είναι η κύρια μορφή ερωτικής και σεξουαλικής πρακτικής, και πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή.


Μύθος:
Οι σολοσέξουαλ είναι, ως επί το πλείστον, άνδρες.

Πραγματικότητα: Σολοσέξουαλ μπορεί να είναι οποιοδήποτε άτομο. Όπως και με οποιονδήποτε άλλο σεξουαλικό προσανατολισμό, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, δε υπάρχουν στεγανά και εξαιρέσεις.


Μύθος:
Τα σολοσεξουαλικά άτομα είναι ντροπαλά, ή και δεν έχουν κοινωνικές δεξιότητες.

Πραγματικότητα: Η σολοσεξουαλικότητα δεν επηρεάζει την εσωστρέφεια ή την εξωστρέφεια. Τα σολοσεξουαλικά άτομα έχουν την ίδια κοινωνική ζωή με τον υπόλοιπο μέσο όρο του πληθυσμού.


Μύθος:
Τα σολοσεξουαλικά άτομα δε διεγείρονται από πορνογραφικό υλικό, και οι ερωτικές τους φαντασιώσεις περιέχουν μόνο εικόνες αυνανισμού.

Πραγματικότητα: Αν και προτιμούν τον αυνανισμό, αντί της διείσδυσης, για τον εαυτό τους, το πορνογραφικό υλικό που μπορεί να διεγείρει ένα σολοσεξουαλικό άτομο, ποικίλει. Επιπλέον, οι ερωτικές φαντασιώσεις που έχουν τα σολοσεξουαλικά άτομα, δεν καθορίζουν το πώς επιλέγουν να εκφράσουν τη σεξουαλικότητά τους. Για να μάθετε περισσότερα για τις ερωτικές φαντασιώσεις, κάντε κλικ εδώ.


Πηγές

https://www.urbandictionary.com/define.php?term=solosexual
https://www.thebatorblog.com
https://www.researchgate.net/publication/333533316_The_Practice_Identity_and_Ideology_of_Male_Solosexuality_Description_and_Sexual_Health_Overview\
https://bateworld.com
http://solosexbook.com/what-is-solosexuality/
https://www.vice.com/en/article/bjggpw/twos-a-crowd-solosexuality-and-its-discontents
https://www.webmd.com/sex/what-is-asexual

 

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).