Ακόμα έξι μοναδικές ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες που δεν έχετε δει

05/08/2021
ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες
ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες
Επειδή τα τελευταία μου άρθρα ήταν πολύ σοβαρά για να τα αντέξω ακόμα κι εγώ, κι επειδή η λαλάγκα του καύσωνα παραείναι μεγάλη για να ασχοληθώ με την επικαιρότητα, είπα να επιστρέψω σε πιο γνώριμα μονοπάτια. Παρακάτω θα σας μιλήσω για ταινίες με ΛΟΑΤΚΙ+ περιεχόμενο, που πιθανόν έχουν διαφύγει της προσοχής σας. Κάνοντας κλικ στον τίτλο της κάθε ταινίας, θα μεταφερθείτε στην αντίστοιχη σελίδα στο IMDb. Καλές προβολές!

The Prom – Βαθμολογία IMDb 5.9

Αυτή η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού μιούζικαλ με τον ίδιο τίτλο, είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει. Σε σημεία λιτή και σε άλλα τυλιγμένη σε πέπλα γεμάτα στρας, η πλοκή μας μιλά για μια μαθήτρια λυκείου που θέλει να πάει στον χορό των αποφοίτων, συνοδευόμενη από το κορίτσι της. Προς έκπληξή της, μια μικρή ομάδα σταρ του Broadway έρχεται στην πόλη, για να αλλάξει τα μυαλά της συντηρητικής κοινωνίας που αντιτίθεται στα θέλω της μαθήτριας. Η Meryl Streep, η Nicole Kidman και ο James Corden στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, εγγυώνται τη διασκέδασή σας!


Σε αγαπώ Φίλιπ Μόρις – Βαθμολογία IMDb 6.6

Κάπως τρελιάρικη και όμορφα συγκινητική, αυτή η κομεντί κρύβει περισσότερα μηνύματα απ’ όσα νομίζουμε. Μετά το coming out του, ένας αστυνομικός αναγκάζεται να μπει στη φυλακή. Εκεί γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, και όλα αποκτούν καινούριο νόημα για εκείνον. Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, πρόκειται για μια ταινία που ίσως έχει ξεφύγει από το ραντάρ σας. Αξίζει να την απολαύσετε, ειδικά αν αγαπάτε τον Jim Carrey και τον Ewan McGregor.


Το παιχνίδι των λυγμών – Βαθμολογία IMDb 7.3

Βραβευμένο με Όσκαρ καλύτερου σεναρίου, αυτό το κοινωνικό δράμα είναι ένα πραγματικό διαμάντι. Δε θα σας πω πολλά για την πλοκή (και σας προτείνω να μην ψάξετε πολλές πληροφορίες), μιας και το μυστικό της επιτυχίας, βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Το μόνο που χρειάζεται να γνωρίζετε είναι ότι πρόκειται για μια ταινία μοναδική στο είδος της, με δυνατά μηνύματα και καθηλωτικές ερμηνείες. Μην τη χάσετε!


Το τρίο της χαράς – Βαθμολογία IMDb 6.6

Δύο φιλόδοξες drag queens, ξεκινούν ένα ταξίδι για να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Μαζί τους παίρνουν και μια γλωσσού αρτίστα με φλογερό ταπεραμέντο και χρυσή καρδιά. Μια άτυχη στιγμή τις φέρνει αντιμέτωπες με έναν συντηρητικό οικισμό, και είναι αναγκασμένες να προσαρμοστούν σε νόρμες που δεν έχουν συνηθίσει. Ο απολαυστικός Patrick Swayze, ο δυναμικός Wesley Snipes, και o ξεκαρδιστικός John Leguizamo είναι το τρίο της χαράς! Δείτε το!


Το πορφυρούν χρώμα – Βαθμολογία IMDb 7.8

Ρατσισμός, βία, έρωτας, και ελπίδα, συνθέτουν αυτό ανατριχιαστικά δυνατό και αμείλικτα ακριβές ιστορικό δράμα. Ο μαιτρ της εικόνας Steven Spielberg φέρνει στα μάτια μας δάκρυα, και η πλοκή μπορεί να συγκλονίσει ακόμα και τους πιο σκληρούς θεατές. Υποψήφια για 11 βραβεία Όσκαρ, αυτή η ταινία μιλά για όσα δεν τολμάμε να πούμε, και ζωντανεύει σβησμένους πόθους μιας ολόκληρης ζωής, από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Δείτε τη με παρέα, και βεβαιωθείτε ότι έχετε μπόλικα χαρτομάντηλα!


Hellbent – Βαθμολογία IMDb 5.5

Τελευταίο στη λίστα, αλλά όχι κατώτερο από τα υπόλοιπα, αυτό το θρίλερ είναι ό,τι πρέπει για μια βραδιά αγωνίας με ζεστό ποπ-κορν. Μια παρέα gay ανδρών αποφασίζει να επισκεφθεί το σημείο μιας δολοφονίας. Ο μακελάρης τους βάζει αμέσως στο μάτι και το ανθρωποκυνηγητό ξεκινά, με το αίμα να ρέει άφθονο στις οθόνες μας. Σε αντίθεση με τις γνωστές σλάσερ ταινίες του σωρού αυτή η επιλογή ξεχωρίζει, όχι μόνο για το καλογραμμένο σενάριο, αλλά και για τους ευρηματικούς φόνους που ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Ρίξτε κι ένα βλέφαρο στο προηγούμενο άρθρο μου σχετικά με ΛΟΑΤΚΙ+ ταινίες:

https://avmag.gr/152171/exi-monadikes-loatki-tainies-poy-den-echete-dei/

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!