Υπουργός δηλώνει ότι η ΠΓΔΜ θα υπερασπιστεί τον παραδοσιακό γάμο.

06/06/2012
από
antivirus magazine διαφήμιση

Ο σλαβομακεδόνας υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Spiro Ristovski λέει ότι θα κάνει “τα πάντα” για να κρατήσει τη νομική διάταξη που ορίζει το γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

“Ως κυβέρνηση και πολιτικό κόμμα, θεωρούμε σημαντικό, στη Μακεδονία να αντιμετωπίζονται η οικογένεια και ο γάμος σύμφωνα με τις πολιτιστικές και παραδοσιακές αξίες και το τρόπο ζωής μας, δηλ. ως μια ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας,” δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Ristovski.

Ο Ristovski, που είναι μέλος της κύριου κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος VMRO- DPMNE, ανέφερε ότι το υπουργείο του θα κάνει “τα πάντα” για να διατηρήσει την κατάσταση αυτή ως έχει.

Τα σχόλια του υπουργού έρχονται ύστερα από τη κατάθεση μια πρωτοβουλίας της Μακεδονικής Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Συνταγματικό Δικαστήριο, στα μέσα Μαΐου, με σκοπό την επανεξέταση μιας διάταξης στο Νόμο περί Γάμου που ρυθμίζει τις “στενές προσωπικές σχέσεις” ως “προσωπικές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων διαφορετικού φύλου”.

“Η διάταξη αυτή προκαλεί διακρίσεις, καθώς στερεί από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια το δικαίωμα να απολαμβάνουν ίδια δικαιώματα με τα ετερόφυλα ζευγάρια ενώπιον του νόμου», λέει η καθηγήτρια πανεπιστημίου Ana Martinoska που υποστηρίζει την πρωτοβουλία.

Η ίδια έχει εκφράσει την ανησυχία της για την ύπαρξη «ανοιχτής ομοφοβίας» σε ορισμένα τμήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επέκρινε τις “σκόπιμες” προσπάθειες τους να διαστρεβλώσουν την ουσία της πρωτοβουλίας ως μια προκλητική ενέργεια που αποσκοπεί στην εισαγωγή του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την υποβολή.

“Ζητήσαμε γνωμοδοτήσεις από την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων, μετά από τις οποίες το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία,” δήλωσε ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου Jugoslav Milenkovic.

Η νομοθεσία κατά των διακρίσεων που υιοθετήθηκε το 2010 στη ΠΓΔΜ, έχει επικριθεί από φύλακες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα λόγο της απουσίας διατάξεων που να στοχεύουν στην προστασία των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ ατόμων.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!