Ολοκληρώθηκαν χθες Κυριακή οι εκδηλώσεις της Christopher Street Day (=CSD) στην Κολωνία με τη συμμετοχή πάνω από 20.000 γκέι και λεσβιών με σύνθημα «Έρωτας είναι…».

Στις τριήμερες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος 143 ομάδες με 100 άρματα και πάνω από 100.000 θεατές όλων των ηλικιών.

Οι φετινές εκδηλώσεις που επικεντρώθηκαν στην ομοφυλοφιλία στον αθλητισμό και ειδικά στο ποδόσφαιρο με σύνθημα: «Ο έρωτας δεν είναι κρυφτούλι», είχαν σαν ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ενισχυμένη παρουσία των κομμάτων, της Οργάνωσης Αλληλοβοήθειας για τους Φορείς του AIDS (AIDS-HILFE), τη συμμετοχή του συλλόγου Ομοφυλόφιλων Δασκάλων, και γκέι-αστυνομικών.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι εκδηλώσεις για την παρέλαση της CSD περιελάμβαναν συζητήσεις για την κατοχύρωση της ισότιμης αντιμετώπισης του γάμου ομοφυλοφίλων και ετεροφυλόφιλων, για τα προβλήματα των γκέι δασκάλων και των λεσβιών στα δημόσια σχολεία ή για την πραγματική ισοτιμία στο φορολογικό δίκαιο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Να θυμίσουμε ότι φέτος την 1η Αυγούστου συμπληρώνονται 10 χρόνια από την καθιέρωση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων. Στις 30 Ιουλίου διοργανώνεται συνέδριο με αυτό το θέμα στο Βερολίνο, στο Παλιό Δημαρχείο με σύνθημα «Είμαστε ώριμοι για την ισοτιμία και τη θέσπιση της υιοθεσίας».

Ασφαλώς μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων αποτελούσαν τα καθιερωμένα πάρτι στα γνωστά στέκια των γκέι.

«Παράβαση της Δημιουργίας η ομοφυλοφιλία»;

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων προκάλεσαν αντιδράσεις οι δηλώσεις του νέου καθολικού επισκόπου του Βερολίνου Ράινερ Βέλκι, ότι «η ομοφυλοφιλία συνιστά παράβαση της Δημιουργίας».

Ο Ράινερ Βέλκι κατάγεται από την Κολωνία, είναι πνευματικό τέκνο του αρχιεπισκόπου Κολωνίας Γιόαχιμ Μάισνερ και θεωρείται ιδιαίτερα συντηρητικός.

Ήδη τόσο καθολικές, όσο και ευαγγελικές οργανώσεις καταδίκασαν τις δηλώσεις και κυρίως τον διορισμό του στο Βερολίνο.

«Η πολιτική της καθολικής εκκλησίας είναι όλο και πιο εχθρική προς τους ανθρώπους και την καθημερινή ζωή», δηλώνουν πολιτικοί του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, των Πράσινων, αλλά και των Φιλελεύθερων και του Κόμματος της Αριστεράς.

Πολιτικοί και εκκλησιαστικοί παράγοντες συμφωνούν ότι ο νέος επίσκοπος του Βερολίνου χρειάζεται περισσότερη «ανοχή για την τόσο ετερογενή κοινωνία» της Γερμανίας.

Πηγή : Deutsche Welle
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]