17χρονος κατηγορείται για τη δολοφονία του γκέι χορευτή O’Shae Sibley

232
Ο 17χρονος που θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία του γκέι χορευτή O’Shae Sibley, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ομοφοβικό κίνητρο. 

Το Σάββατο (5 Αυγούστου), το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης (NYPD) επιβεβαίωσε ότι ο 17χρονος ύποπτος από το Μπρούκλιν κατηγορείται για φόνο που βασίζεται σε έγκλημα μίσους και εγκληματική κατοχή όπλου.

Ο Sibley, 28 ετών, μαχαιρώθηκε θανάσιμα σε ένα βενζινάδικο στη λεωφόρο Coney Island της Νέας Υόρκης στις 29 Ιουλίου, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος και οι φίλοι του έκαναν voguing με μουσικό background από το άλμπουμ Renaissance της Beyoncé. Σύμφωνα με την αστυνομία, τους πλησίασε μια ομάδα ανδρών οι οποίοι τους φώναζαν ομοφοβικές βρισιές.

Ο ύποπτος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί και εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες ως ενήλικα.

Σε μια ανακοίνωση στον Τύπο, ο Joseph Kenny, βοηθός επικεφαλής στο γραφείο ερευνών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι ο ύποπτος είναι το μόνο άτομο που θα κατηγορηθεί σε σχέση με το περιστατικό.

Ο Kenny δήλωσε ότι η κατηγορία για έγκλημα μίσους «βασίζεται σε δηλώσεις της ομάδας γενικά».

«Στο βίντεο ακούσαμε πολλά ομοφοβικά σχόλια αλλά και ρατσιστικές βρισιές από ολόκληρη την παρέα αλλά και από τον ίδιο τον κατηγορούμενο», είπε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης  Eric Adams χαρακτήρισε την επίθεση ως ένα «ξεκάθαρο έγκλημα μίσους».

«Η Νέα Υόρκη είναι μια πόλη όπου μπορείτε να είστε ελεύθεροι να εκφραστείτε και αυτή η έκφραση δεν πρέπει ποτέ να καταλήγει σε οποιαδήποτε μορφή βίας», δήλωσε ο Adams.

Η προσαγωγή του 17χρονου ακολούθησε μια μεγάλων διαστάσεων συγκέντρωση στον τόπο του εγκλήματος, μετά την αποκάλυψη ότι ο ύποπτος έχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία.

Ο θάνατος του Sibley αντιμετωπίστηκε με πολλά αφιερώματα, με την ίδια την Beyoncé να κάνει δήλωση για τη δολοφονία του χορευτή με ένα απλό μήνυμα στην ιστοσελίδα της: «Rest in Power O’Shae Sibley».

Η κηδεία του χορευτή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (8 Αυγούστου), ενώ ο πατέρας του Sibley, Jake Kelly, δημιούργησε ένα GoFundMe για την κάλυψη των εξόδων. Ο έρανος έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 60.000 δολάρια σε δωρεές μέχρι αυτήν στιγμή.