Πωλείται το θρυλικό γκέι μπαρ Abbey του Δυτικού Χόλιγουντ

12/07/2023
από
Το Abbey, ένα ιστορικό γκέι στο Δυτικό Χόλιγουντ είναι προς πώληση. Ο χώρος των σχεδόν 3050τμ αναφέρεται στο διαδίκτυο από έναν εμπορικό όμιλο ακινήτων ως «μια ευκαιρία αγοράς για να αποκτήσετε ένα από τα πιο εμβληματικά νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια στον κόσμο».

Η αγορά του ακινήτου περιλαμβάνει, τόσο το Abbey Food and Bar όσο και το Chapel at the Abbey, ένα πρόσθετο του 2016 στην αρχική επιχείρηση.

Abbey

 

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο David Cooley, ένας επενδυτικός τραπεζίτης, άνοιξε το Abbey ως καφετέρια το 1991. Τελικά, εξελίχθηκε σε ένα εξέχον γκέι μπαρ και εστιατόριο.

Γράφοντας για το The Advocate το 2015, ο Cooley υπενθύμισε ότι “ακόμα και το 1991, τα γκέι μπαρ της εποχής ήταν μυστικά. Ήταν μέρη που συναναστρέφονταν κυρίως μόνο άλλοι γκέι. Ήταν κρυμμένα πίσω από μαύρες κουρτίνες και καπνιστό γυαλί.”

Το Abbey ήταν «μια ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό», έγραψε. “Είχαμε έναν υπαίθριο χώρο που ήταν ανοιχτό στον δρόμο και δίπλα σε ένα πάρκο. Οι άνθρωποι μπορούσαν να μας δουν καθώς περνούσαν, μέρα ή νύχτα. Αυτή ήταν μια ριζοσπαστική ιδέα για ένα γκέι μπαρ εκείνη την εποχή.”

Ο John Duran, ο οποίος κατείχε μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δυτικού Χόλιγουντ από το 2001 έως το 2020, είπε στο Los Angeles Time, «Το όραμα του [Cooley] ήταν σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πόλη, που ήθελε να αναζωογονήσει το ιστορικό Boystown και να δημιουργήσει ένα παγκοσμίου φήμης γκέι κατεστημένο».

«Καθώς μια LGBT γενιά φεύγει και φτάνουν νέες γενιές», συνέχισε, «θα είναι συναρπαστικό να παρακολουθούμε τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν στην ιστορική συνοικία».




Δες και αυτό!