Σε δημοψήφισμα βάζει τώρα ο Όρμπαν τον νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ

21/07/2021
από

Τον κατάπτυστο νόμο, που στρέφεται κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας απαγορεύοντας την «προώθηση» της ομοφυλοφιλίας σε ανηλίκους, εξακολουθεί να υπερασπίζεται ο Βίκτορ Όρμπαν, παρά την μεγάλη κατακραυγή.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέσω Facebook την απόφαση να θέσει τον νόμο – ντροπή σε δημοψήφισμα, αφού οι Βρυξέλλες κίνησαν την περασμένη εβδομάδα διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας για την παραβίαση των δικαιωμάτων ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Άλλωστε, παραβιάζει το άρθρο 21 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε., που αναφέρει ότι «ο στιγματισμός των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων συνιστά σαφή παραβίαση του θεμελιώδους δικαιώματός τους στην αξιοπρέπεια».

Οι νομοθετικές διατάξεις, που εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα, έχουν έχει επικριθεί ευρέως γιατί εισάγουν διακρίσεις και επί της ουσίας «κανονικοποιούν» τον διωγμό κατά των μελών της κοινότητας

Θυμίζουμε ότι η χώρα έχει υιοθετήσει σειρά ομοφοβικών ρυθμίσεων, καθώς δεν αναγνωρίζει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και τους απαγορεύει να υιοθετούν παιδιά ή ακόμα και να αλλάξουν το φύλο με νόμιμο τρόπο.




Δες και αυτό!