Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει στο Χαλάνδρι και συναντά το Φεστιβάλ Ρεματιάς και μας παρουσιάσει βραβευμένες ταινίες.

Πιο συγκεκριμένα, δεκατρείς βραβευμένες ταινίες από το ελληνικό πρόγραμμα του φετινού, 43ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζει το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, με ελεύθερη είσοδο, στο θερινό σινεμά Αθηνά (Σολωμού 18, Πλατεία Χαλανδρίου), την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Ιουλίου, από τις 9 έως τις 11 το βράδυ (δείτε το πλήρες πρόγραμμα των προβολών ΕΔΩ).

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν και το “Escaping the fragile planet”, η μικρού μήκους ταινία του Θανάση Τσιμπίνη, η οποία προσπαθεί να απαντήσει στο αν “ο έρωτας μπορεί να αποδράσει από τον εύθραυστο πλανήτη στον οποίο ζούμε;”.

Τα πράγματα είναι απλά. Ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί. Ένα αγόρι συναντά ένα άλλο αγόρι. Ο έρωτας αλλά και το τέλος του κόσμου είναι κοντά.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (2020), όπου πήρε Τιμητική Διάκριση για το μοντάζ της Σμαρώς Παπαευαγγέλου. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν, που είναι το σημαντικότερο για ταινίες μικρού μήκους διεθνώς, στο BFI Flare και σε τουλάχιστον δέκα ακόμα αναγνωρισμένα διεθνή φεστιβάλ, ενώ συνεχίζει την πορεία της στο εξωτερικό.

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο vth@avmag.gr. Cu!