“Ομοφοβία στα σχολεία με τις ευλογίες της κυβέρνησης”

0
168

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, η Ζέττα Μακρή απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για το αντιεπιστημονικό, ομοφοβικό και κακοποιητικό λόγο του συγγράμματος που διδάσκεται στα Επαγγελματικά Λύκεια, στο μάθημα της «Υγιεινής».

«Με τις ευλογίες της κυβέρνησης συνεχίζει να διαδίδεται η ομοφοβία και ο κακοποιητικός λόγος στα σχολεία», σημειώνει ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, με αφορμή το περιεχόμενο του συγγράμματος που διδάσκεται στα Επαγγελματικά Λύκεια, στο πλαίσιο του μαθήματος «Υγιεινή».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, η υφυπουργός Παιδείας κ. Μακρή απέφυγε να ζητήσει συγγνώμη για το αντιεπιστημονικό, ομοφοβικό και απροκάλυπτα κακοποιητικό λόγο του συγγράμματος που έχει εγκρίνει και διδάσκεται στα σχολεία όλης της χώρας, αυτό της «Υγιεινής» στα Επαγγελματικά Λύκεια και την επιλογή του θέματος των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Β2 Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

«Σας ζητάω να γίνει άμεσα η αλλαγή του συγκεκριμένου συγγράμματος. Η έννοια της “διάδοσης της ομοφυλοφιλίας” ευθέως συνδέει την “ομοφυλοφιλία” με κάποια μορφής ασθένεια που “μεταδίδεται”. Όλο αυτό είναι βαθιά σκοταδιστικό. Να κρίνεται το αν θα μπουν οι μαθητές στο πανεπιστήμιο απ’ το αν αποστήθισαν καλά τον ρατσισμό, αυτό είναι απαράδεκτο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρσένης.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Κρίτων Αρσένης, η κ. Μακρή «έριξε» όλη την ευθύνη στο εποπτευόμενο όργανο του Υπουργείου, την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων. Όπως προκύπτει από την απάντησή της, η ίδια δεν βρίσκει κάτι λάθος στην υπόθεση, καθώς δεν δεσμεύτηκε να αποσύρει άμεσα το σύγγραμμα, ούτε ότι δε θα είναι στη διδακτέα ύλη και έτσι το συγκεκριμένο σύγγραμμα θα συνεχίσει να διδάσκεται και την επόμενη χρονιά.

Η υφυπουργός μάλιστα έδωσε ετεροχρονισμένα λύση στο ‘πρόβλημα’ προτρέποντας τους μαθητές, σε μια ερώτηση που δεν απαιτούσε ανάπτυξη, να αναπτύξουν την κριτική τους στις αναφορές της συγκεκριμένης ερώτησης βασιζόμενοι στη γενική οδηγία “κάθε επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση είναι αποδεκτή”, χωρίς καν να έχει δώσει ειδική Οδηγία στα Βαθμολογικά Κέντρα!

«Έχουμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), αλλά και ο αντίστοιχος Αμερικανικός Οργανισμός (CDC), προχώρησαν πριν δεκαετίες σε αποχαρακτηρισμό των σεξουαλικών επαφών μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ως παράγοντα εξάπλωσης των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Λοιμώξεων» τόνισε κατ’ επανάληψη ο κ. Αρσένης και επισήμανε ότι «ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει τη μετάδοση σεξουαλικών μεταδιδόμενων νοσημάτων δεν έχει να κάνει με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, αλλά τις μη-ασφαλείς πρακτικές στο σεξ και την απουσία ευρείας και τεκμηριωμένης ενημέρωσης του πληθυσμού γύρω από αυτές».