Britney Spears: «Δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός»

24/06/2021
από
Britney Spears
Britney Spears

Συμφώνα με νέα δεδομένα που ήρθαν στο φως από τους New York Times, η Britney Spears πάλευε εδώ και χρόνια για την απομάκρυνση του πατέρα της από την κηδεμονία της, πολύ νωρίτερα απ’ όσο γνωρίζουμε και για πολύ σοβαρούς λόγους.

Ζήτησε ο πατέρα της να «μπει φυλακή»

Εδώ και χρόνια η πάλαι ποτέ pop icon δεν έχει το δικαίωμα να παντρευτεί, να αποκτήσει άλλα παιδιά, να κάνει ό,τι θέλει με τα χρήματα που έχει κερδίσει και να μιλάει δημοσίως για τους λόγους που της έχουν αφαιρεθεί όλα αυτά τα δικαιώματα -μεταξύ πολλών άλλων-, χωρίς να έχει την άδεια αυτού που έχει ορίσει το δικαστήριο για επόπτη της.

«Ο μπαμπάς μου και όποιος εμπλέκεται σε αυτήν την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου και του μανατζέρ μου… θα έπρεπε να βρίσκεται στη φυλακή», δήλωσε η Spears στην δικαστίνα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κομητείας του Λος Άντζελες, Brenda Penny την Τετάρτη (23/6).

«Έχω πει στον κόσμο ότι είμαι χαρούμενη και οκ», συνέχισε η 39χρονη Spears, αλλά όπως ανέφερε στη συνέχεια: «Είπα ψέματα. Δεν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι τόσο θυμωμένη και έχω κατάθλιψη.»

«Κυρία, δεν είμαι εδώ για να είμαι σκλάβα κανενός», είπε η Spears όταν μίλησε στη δικαστίνα.

Αναφερόμενη στην τελευταίο φορά που εμφανίστηκε στο δικαστήριο το Μάιο του 2019 είπε: «Την τελευταία φορά που σας μίλησα ένιωθα σαν να ήμουν νεκρή», συνέχισε. «Σας το λέω ξανά, γιατί δε λέω ψέματα… Κι έτσι, ίσως και να μπορέσετε να καταλάβετε το βάθος και το μέγεθος και τα τραύματα… αξίζω αλλαγές.» Η συνεδρίαση τότε είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών, οπότε τίποτα απ’ όσα είπε δε δημοσιοποιήθηκε.

«Δε χρωστάω τίποτα σε αυτούς τους ανθρώπους» είπε για τα μέλη της οικογένειάς της. «Είναι ενοχλητικό και αποθαρρυντικό αυτό που έχω περάσει. Θέλω απλώς τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια.»

Στο τέλος της δήλωσης της, η δικαστίνα δήλωσε: «Ακούω με ευαισθησία όλα όσα είπατε. Χρειάζεται πολύ θάρρος.»

«Απλά θέλω τη ζωή μου πίσω. Έχουν περάσει 13 χρόνια» δήλωσε η Spears, ζητώντας από το δικαστήριο να της δώσει πίσω τα δικαιώματα, που τόσα χρόνια στερείται εξαιτίας του πατέρα και μάνατζέρ της.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Spears προσπαθεί να απομακρύνει τον πατέρα της, Jamie Spears, από κηδεμόνας της ίδιας και της περιουσίας της από το 2014.

«Η Britney δήλωσε ότι αισθάνεται πως η κηδεμονία της έχει γίνει καταπιεστικό και ελεγκτικό όργανο σε βάρος της», αναφέρει ερευνητής του δικαστηρίου σε έκθεση του 2016, σύμφωνα με τους Times. Σ’ αυτήν την έκθεση η ποπ σταρ είπε ότι το σύστημα κηδεμονίας ασκούσε «υπερβολικό έλεγχο» πάνω της.

Ο δικηγόρος του Jamie Spears αρνήθηκαν να σχολιάσουν το άρθρο των Times. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος, ο δικηγόρος του δήλωσε ότι «ο Jamie πιστεύει ότι κάθε απόφαση που έχει λάβει ήταν προς το συμφέρον της.»

Τα νέα δεδομένα

Κατά τη διάρκεια της πρώτης περιοδείας της Britney υπό κηδεμονία το 2008, για την προώθηση του άλμπουμ της «Circus», μια καθαρίστρια φέρεται να ισχυρίστηκε σε νομική επιστολή της το 2010 ότι ο Jamie, ο οποίος προσπαθούσε να ξεφύγει από τον εθισμό του στο αλκοόλ, άσκησε «λεκτική κακοποίηση, ξεσπάσματα, ακατάλληλη συμπεριφορά και αλκοολικές υποτροπές». Η περιοδεία προοριζόταν να είναι ένα απλό και ήρεμο event για τη Britney, με το καστ και το προσωπικό να απαγορεύεται να πίνουν αλκοόλ δίπλα της.

Η έκθεση των New York Times δημοσιεύθηκε μία μέρα πριν τη δικαστική ακρόαση της Britney, μετά από αντίστοιχη αίτηση που έγινε τον Μάρτιο, για να αντικατασταθεί ο Jamie και να δοθεί η κηδεμονία της εξ’ ολοκλήρου στον Jodi Montgomery.

Το 2014, ο ορισμένος από το δικαστήριο εκπρόσωπος της, Samuel D. Ingham, ανέφερε σε κλειστή δικαστική ακρόαση, ότι η Britney είχε ισχυριστεί ότι ο πατέρας της έπινε. Ωστόσο, ο δικηγόρος του διέψευσε τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι ο Jamie υποβάλλονταν τακτικά σε προγραμματισμένα αλκοτέστ και ήταν πάντα καθαρός.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν να μην γίνονται πλέον τυχαία αλκοτέστ, τα οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως ανάρμοστα. Η απόφαση αυτή λύγισε τη Britney, η οποία θεώρησε πως δεν λαμβάνουν σοβαρά τους προβληματισμούς της. Επιπλέον, φοβήθηκε ότι το δικαστήριο θα συγκαλύψει την υπόθεση και θα αγνοήσει οτιδήποτε αρνητικό αφορά στον πατέρα της.

Κηδεμονία ή απόλυτη εξουσία;

Το 2016 η Britney είχε καταθέσει ότι ήταν πολύ θυμωμένη που η ζωή της καθοδηγείται από τρίτα πρόσωπα, αλλά και με τον τρόπο που γινόταν. Ήταν υποχρεωμένη μέσα στην εβδομάδα να υποβάλλεται πολλές φορές σε τεστ για ουσίες, ενώ παράλληλα δεν είχε η ίδια τον έλεγχο των χρημάτων της. Ακόμα και για μία απλή αλλαγή στο σπίτι της θα έπρεπε να πάρει την άδεια του πατέρα της.

«Έχει βαρεθεί όλοι να τη χρησιμοποιούν για να επωφεληθούν» ανέφερε στην έκθεσή του ο ερευνητής, τη στιγμή που εκείνη εργαζόταν και κέρδιζε τα χρήματά της. Ωστόσο, ο ερευνητής κατέληξε ότι είναι προς το συμφέρον της Britney να συνεχιστεί η κηδεμονία, αλλά «πρέπει να καθοριστεί μια πορεία προς την ανεξαρτησία και τον τελικό τερματισμό της.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!