Γαλλία : Το ακροδεξιό παρελθόν του νέου εθνικού γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος UMP

31/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση
Ο Guillaume Peltier, ο οποίος έχει πρόσφατα προαχθεί σε εθνικό γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος UMP, ψάχνει να διορθώσει την εικόνα του και δε διστάζει να πει ψέματα σχετικά με τη βιογραφία του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στο περιοδικό VSD αναφέρει ότι το πέρασμα του στο Εθνικό Μέτωπο (Front national γνωστό και ως FN) , το ακροδεξιό κόμμα στη Γαλλία  ήταν αποτέλεσμα «κρίσης εφηβείας».

Ερωτηθείς για τον αν θεωρεί ότι το παρελθόν του στην ακροδεξιά θα αποτελέσει «πρόβλημα» ο Guillaume Peltier, απαντά:  «αυτό που μετρά, δεν είναι από που έρχεσαι αλλά το που πας» και συμπληρώνει «Άλλωστε η παραμονή μου στο Εθνικό Μέτωπο κράτησε μόλις ένα χρόνο και ήμουν 15 ετών».

Το ψέμα

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Ο Guillaume Peltier, έχει γεννηθεί το 1976 και πράγματι ήταν μέλος της νεολάιας του Ενθικού Μετώπου ( FNJ ) για ένα χρόνο, το 1997 που ήταν 21 ετών.
 
Ο πρώην ηγέτης της ακροδεξιάς Jean Marie Le Pen και ο Guillaume Peltier μπροστά

Το 1998 σε ηλικία 22 ετών πέρασε στο άλλο ακροδεξιό κόμμα του Bruno Mégret πριν δημιουργήσει το 1998 με τον Nicolas Bay-σημερινό εκπρόσωπο της υποψηφίας του Εθνικού Μετώπου στις Προεδρικές εκλογές Marine Le Pen -,την οργάνωση Νεολαία Χριστιανική Δράση (Jeunesse Action Chrétienté )μια οργάνωση που ήταν μεταξύ άλλων κατά της θεσμοθέτησης του συμφώνου κοινωνικής συμβίωσης (PaCS ) στη Γαλλία.

 
Με τον ακροδεξιό Bruno Mégret

Ο Guillaume Peltier έγινε μέλος του κόμματος Mouvement pour la France (MPF) του Philippe de Villiers, πρίν γίνει μέλος του UMP το 2009. Θα είναι υποψήφιος του UMP στις βουλετικές εκλογές του Ιουνίου στην Indre-et-Loire.

 
Στο  VSD, δηλώνει ότι « Το FN είναι ένα αδιέξοδο και ένα αδιέξοδο, απότον καθορισμό, δεν οδηγεί πουθενά».

 
Ο Donnedieu Vabres καταγγέλλει μια ” αυτοκαταστροφική δεξιοποίηση του UMP

Ο πρώην υπουργός Renaud Donnedieu de Vabres εξέφρασε την αντίθεση του στο διορισμό του Guillaume Peltier, ως γενικό γραμματέα του UMP και πρώην μέλους του Εθνικού Μετώπου ( Front national ), αλλά και για το γεγονός ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ένα σύμβολο « αυτοκαταστροφικής δεξιοποίησης του UMP».

«Η επιλογή του Guillaume Peltier Tours για τις επόμενες βουλευτικές είναι απόδειξη της  αυτοκαταστροφικής δεξιοποίησης του UMP», υπογραμμίζει στο blog ο πρώην βουλευτής της Indre-et-Loire (1997-2004) κάτω από τον τίτλο «Guillaume Peltier η κακή επιλογή που οφείλουμε να καταπολεμήσουμε» qu‘ είναι το combattre».

«Αυτός ο διορισμός, χωρίς  να ερωτηθεί η εκλογική μας βάση είναι μάλιστα  χειρότερος από  ένας λάθος στρατηγικής, αποτελεί  σήμα περιφρόνησης , σεκταρισμού και του αδιαλλαξίας ” , προσθέτει ο πρώην υπουργός πολιτισμού  (2004-2007).

Με τον Philippe de Villiers
 

***Το άρθρο αυτό είναι αναδημοσίευση και δεν εκφράζει τις απόψεις του συντάκη ή/και του περιοδικού. Το κείμενο περιλαμβάνει γεγονότα ή/και απόψεις για τα οποία δε φέρουν ουδεμία ευθύνη ο συντάκτης ή/και το περιοδικό.***

 

Tο περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για  όλα τα ΛΟΑΔ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!