Γαλλία : Το 63% των πολιτών υπέρ του gay γάμου

24/01/2012
antivirus magazine διαφήμιση

Η γνώμη των Γάλλων πολιτών αλλάζει τα τελευταία χρόνια σε πολλά θέματα.

Δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία BVA για λογαριασμό της ένωσης συμβολαιογράφων του Παρισιού ( Chambre des notaires de Paris ) και την οποία δημοσιοποιεί σήμερα η γαλλική εφημερίδα LE FIGARO στην ιστοσελίδα της,  το 63 % των πολιτών δηλώνει υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Στο θέμα των υιοθεσιών από ομόφυλα ζευγάρια, το 56 % των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ, ενώ το 2006 το ποσοστό ήταν 48% ενώ το 1998 μόλις ένας στους τρεις ήταν υπέρ.

Οι απόψεις διαφέρουν ανάλογα με το φύλο, την ηλικία και την κομματική ταυτότητα των ερωτηθέντων.  Οι γυναίκες και οι νέοι ( 18-34 ετών ) δηλώνουν ευκολότερα υπέρ σε ποσοστό 60%, ενώ στους άνδρες το ποσοστό είναι 51% και 40% για όσους είναι άνω των 65 ετών. Οι ψηφοφόροι της δεξιάς είναι σχετικά αντίθετοι ( 54% ) ενώ στην αριστερά συμφωνούν το 65% των πολιτών.

Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της ένωσης συμβολαιογράφων του Παρισιού εν όψη του συνεδρίου της με θέμα το οικογενειακό δίκαιο το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 13 ως τις 17 Φεβρουαρίου στο Παρίσι.

Tο περιοδικό μας, με ανταποκρίσεις από το Παρίσι και με το δίκτυο συνεργατών του περιοδικού στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα σας ενημερώνει συνεχώς και για  όλα τα ΛΟΑΔ θέματα τα οποία προκύπτουν από την προεκλογική περίοδο και τις Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές.

 Οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα πραγματοποιηθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαιου 2012 .

 

 

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!