Περισσότερα από 100 (ανοιχτά) ΛΟΑΤ+ άτομα κατεβαίνουν υποψήφια στις εκλογές στο Μεξικό

03/06/2021

Συνολικά 117 άτομα από τα συνολικά 6.000 που κατεβαίνουν υποψήφια στις εκλογές στο Μεξικό, προσδιορίζονται ως μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας. 

Τα πολιτικά κόμματα του Μεξικού ήταν ήδη υποχρεωμένα να ορίσουν ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών και οι νέοι κανόνες, που εγκρίθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο, πρόσθεσαν την υποχρέωση να διορίσουν επίσης υποψηφίους από ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της κοινότητας των ΛΟΑΤ+.

Τα περισσότερα υποψήφια ΛΟΑΤ+ άτομα δίνουν έμφαση στη δημόσια ασφάλεια και την οικονομία, αλλά και σε συγκεκριμένες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινότητά τους.

«Γι ‘αυτό ακριβώς θέλω να υπηρετήσω στο Κογκρέσο, για να καταπολεμήσω τις διακρίσεις παντού και να γίνω μια αντιπροσωπευτική φωνή», δήλωσε η Μαρία Γκαρσία, μια τρανς γυναίκα, υποψήφια για το Κογκρέσο στην Πόλη του Μεξικού.

Η Γκαρσία φωτογραφίζεται κάτω από το πανό του κυβερνώντος Εθνικού Κινήματος Αναγέννησης (Morena) του Lopez Obrador, ο οποίος ελάχιστες φορές υπερασπίστηκε τα ΛΟΑΤ+ ζητήματα και έχει υποστηρίξει τις συντηρητικές φωνές σε θέματα, όπως η ισότητα στον γάμο.

Ο γκέι ακτιβιστής, Aurelien Guilabert, δήλωσε ότι η ανάγκη αντιμετώπισης ενός αυξανόμενου αριθμού εγκλημάτων μίσους που στοχεύουν άτομα ΛΟΑΤ+  άτομα ήταν τον κίνητρο να διεκδικήσει μαι θέση στο τοπικό συνέδριο της πρωτεύουσας.

«Υποφέρουμε από μία από τις χειρότερες κρίσεις», είπε.

Ο Guilabert είναι με το κόμμα Citizen Movement (MC). Σύμφωνα με την έρευνα του εκλογικού ινστιτούτου ΙΝΕ, σχεδόν το 32% των ΛΟΑΤ+ υποψηφίων που συμμετέχουν στις εκλογές την Κυριακή προέρχονται από το Citizen Movement.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!