Η γνωστή σε όλους μας για τις ρατσιστικές και φασιστικές τοποθετήσεις της, πολιτεύτρια της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου, προχώρησε σε ένα παραλήρημα μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούσε τις «νοσηρές μειονότητες» κατά την ίδια.

Εξαπολύοντας άμεσα τα πυρά της σε όσες γυναίκες τείνουν να μην συμβαδίζουν με τα δικά της πρότυπα ομορφιάς. Φυσικά δεν έμειναν ασχολίαστοι ούτε οι άντρες, η κ. Λατινοπούλου φρόντισε να καταστήσει σαφές πως ένας άντρας ο οποίος βάφεται και προβάλλει την θηλυκή του πλευρά δεν είναι φυσιολογικός.

Η ίδια ανέφερε στο βίντεο που δημοσίευσε τα εξής: «Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών, οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους, αφήνουν τρίχες στα πόδια και τα φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους».

Πέραν όλων των άλλων δήλωσε πως αισθάνεται άβολα σαν γυναίκα να βλέπει άλλες γυναίκες να έχουν τρίχες, προσθέτοντας πως απεχθάνεται να βλέπει τέτοιες φωτογραφίες γυναικών.

Βλέποντας το συγκεκριμένο βίντεο και ακούγοντας προσεκτικά την κάθε λέξη για να φτάσω σε ένα συμπέρασμα, κατέληξα σίγουρα στο γεγονός πως κάποιοι άνθρωποι δεν θα έπρεπε να έχουν πρόσβαση σε κανένα μέσο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τους φιμώνουν. Γιατί πολύ απλά το να μην αποδέχεσαι τον συνάνθρωπο σου έτσι όπως πραγματικά είναι σου αφαιρεί αμέσως το δικαίωμα να εκφράζεις την άποψη σου, εξάλλου η Ελευθερία λόγου σταματάει εκεί που καταπατώνται τα δικαιώματα των άλλων. Και δυστυχώς για εσάς κ. Λατινοπούλου δικαίωμα στην αυτοδιάθεση έχουμε όλα μας.

Κανείς δεν μπορεί να κρίνει το πως επιλέγει ο κάθε άνθρωπος να εκφραστεί μέσω του σώματος του, ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει με το σώμα του χωρίς να πάρει την άδεια κανενός. Και όσον αφορά τα σχόλια περί κυτταρίτιδας, ραγάδων και πανάδων θα ήθελα κ. Λατινοπούλου να σας ενημερώσω πως είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό και προσωπικά κάτι που θεωρώ πανέμορφο. Καθώς μου πήρε χρόνια να αγαπήσω τις ραγάδες και την κυτταρίτιδα μου, επειδή περιβαλλόμουν από τέτοιες αντιλήψεις.

Θέλω να απευθυνθώ στη συγκεκριμένη κυρία, σαν μια νέα γυναίκα μέλος των «νοσηρών μειονοτήτων» και να της πω πως πρέπει να μάθει να αγαπά ή τουλάχιστον να αποδέχεται τον εκάστοτε άνθρωπο όπως ακριβώς είναι, όπως θέλει να είναι, όπως επιλέγει να είναι, δεν είναι δύσκολο. Είχε πει κάποτε ο αγαπημένος μου Νίκος Καζαντζάκης «Αγάπα τον άνθρωπο γιατί είσαι εσύ» και πιστεύω πως αν πορευόμασταν έχοντας αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ο κόσμος θα ήταν λίγο καλύτερος.

Χριστίνα Φαίδωνος