Η πρώτη δημόσια εκδήλωση για τα Ίντερσεξ Δικαιώματα και Διεκδικήσεις στην Ελλάδα

31/05/2021

Την Τετάρτη 9/6 και ώρα 7μμ θα λάβει χώρα διαδικτυακά η πρώτη δημόσια εκδήλωση για τα Ίντερσεξ Δικαιώματα και Διεκδικήσεις στην Ελλάδα.

Το event το διοργανώνει η Intersex Greece με τη στήριξη της ΟΙΙ Europe. Η Intersex Greece (Ελληνική Κοινότητα Ίντερσεξ), είναι μια πανελλαδική intersex-led συλλογικότητα που αγωνίζεται για την ορατότητα, την υποστήριξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα των ίντερσεξ ανθρώπων στην Ελλάδα. Τον τελευταίο χρόνο, με τη σταθερή στήριξη της OII-Europe και με την διεύρυνση των μελών της, ετοιμάζεται να γίνει και θεσμική συλλογικότητα (σωματείο).

Με αφορμή την έναρξη του Athens Pride, είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουν ορατά τα ίντερσεξ άτομα στην Ελλάδα καθώς και τα θέματα που αντιμετωπίζουν σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο. Το γεγονός είναι διαδικτυακό και δεν προαπαιτεί εγγραφή.

Για να συνδεθείτε απλώς πατήστε στο λινκ: https://us02web.zoom.us/j/83372724362

Θα μιλήσουν:
– Irene Kuzemko, OII Europe
– Ρηνιώ Συμεωνίδου, Συν-ιδρύτρια Intersex Greece
– Λάκης Κανδυλής, Συν-ιδρυτής Intersex Greece
– Λίνα Παπαδοπούλου, Αν. Καθηγήτρια, Νομική ΑΠΘ
– Νικολέττα Πικραμένου, Δρ Νομικής ΑΠΘ, Intersex Greece
Συντονίζει: Φωτεινή Κοκκινάκη, Δημοσιογράφος, Γενική Γραμματέας ΕλΕΔΑ

Παρεμβαίνουν:
– Πολύχρωμο Σχολείο
– Μαρίνα Γαλανού, Πρόεδρος Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ)
– Colour Youth
– Δήμητρα Κογκίδου, Καθηγήτρια, Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας των Φύλων ΑΠΘ και συντονίστρια του Δικτύου των Επιτροπών Ισότητας των Φύλων των ΑΕΙ
– Δήμητρα Τζανάκη, Δρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης, μεταδιδακτορική ερευνήτρια-τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης ΕΚΠΑ

Συντονίζει: Φωτεινή Κοκκινάκη, Δημοσιογράφος, Γενική Γραμματέας ΕλΕΔΑ.

Θα υπάρχει διερμηνεία στην νοηματική αλλά και στην Αγγλική.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!