Δέχθηκε επίθεση στο σχολείο με τα υπόλοιπα παιδιά να γελούν και να τραβούν βίντεο

27/05/2021
από

Όταν το 13χρονο άτομο δέχθηκε επίθεση στο σχολείο, αρκετά παιδιά μαζεύτηκαν και μαγνητοσκόπησαν το περιστατικό, χωρίς να προσπαθήσουν να βοηθήσουν.

Η Τσαντ Σάνφορντ (αυτοπροσδιορίζεται ως τρανς/χρησιμοποιεί θηλυκές αντωνυμίες), πηγαίνει στο Deerfield Beach Middle School της Φλόριντα. Μιλώντας στο NBC News, είπε ότι χθες περπατούσε στο διάδρομο, όταν ένας μεγαλύτερος μαθητής άρχισε να την ακολουθεί.

Όπως φαίνεται και από το βίντεο, αρκετά παιδιά ήταν μαζεμένα στο διάδρομο, τη στιγμή που ένας συμμαθητής της την χτυπά και την πετά στον πάτωμα.

Η Σάνφορντ έπεσε στο έδαφος με αρκετά παιδιά να γελούν και να χειροκροτούν.

«Φοβήθηκα για τη ζωή μου… Συνέχιζα να σκέφτομαι: “Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί το να είμαι ο εαυτός μου τους κάνει να με χτυπούν;”».

Η Σάνφορντ είπε ότι αρκετά παιδιά βρέθηκαν από πάνω της. «Με έφτυναν στο πρόσωπο, με έβριζαν και απειλούσαν ότι θα με χτυπήσουν».

Τελικά, ένας συμμαθητής της τη βοήθησε και τη μετέφερε στο γραφείο του διευθυντή για να αναφέρει την επίθεση.

Το σχολείο επιβεβαίωσε το περιστατικό αλλά δεν ανέφερε αν πρόκειται να διευρυνθεί ως έγκλημα μίσους.

Η θεία της Σάνφορντ, Ρακέλ, είπε ότι η Σάνφορντ υποφέρει από πονοκεφάλους μετά την επίθεση και ότι η επίδραση στην ψυχική της υγεία είναι ακόμη χειρότερη και ότι τώρα έχει σκέψεις αυτοκτονίας.

«Νιώθω ότι δεν μπορώ να πάω στο σχολείο χωρίς να νιώσω το μίσος των άλλων… Δεν νομίζω ότι μπορώ να ζήσω πια όσο αυτό είναι ένα πρόβλημα στην κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του το σχολείο, ανέφερε: «Η διεύθυνση του σχολείου λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτό το περιστατικό και συνεργάζεται με τις αρχές στην έρευνά τους. Οποιοσδήποτε εμπλέκεται θα αντιμετωπίσει τις κατάλληλες πειθαρχικές συνέπειες του σχολείου σύμφωνα με τον κώδικα για τη συμπεριφορά των μαθητών».

Ωστόσο, η Σάνφορντ υποστηρίζει ότι το σχολείο δεν έχει ακόμη αναλάβει δράση.

«Δεν έκαναν τίποτα», είπε. «Μακάρι κάποιος να έκανε κάτι».




Δες και αυτό!