Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

2101

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα κατά της ΛΟΑΤΚΙφοβίας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε μορφής διάκριση, στοχοποίηση και βία σε βάρος συνανθρώπων μας, με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό τους και άλλα ατομικά χαρακτηριστικά. Την ίδια στιγμή μάλιστα βιώνουν τις οδυνηρές συνέπειες της επίθεσης στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και δημοκρατικά τους δικαιώματα. Όλα αυτά εντείνουν τις κοινωνικές διακρίσεις σε βάρος τους και δεν ανατρέπονται με ανέξοδα λόγια συμπάθειας. Διεκδικούμε να αυστηροποιηθεί άμεσα η νομοθεσία για τους δράστες σεξιστικών, ομοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων. Η απαλλαγή από κάθε οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό, από κάθε μορφής βία, προϋποθέτει να εξασφαλίζονται τα σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα για όλο το λαό, σε μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση”.

Φυσικά καμία αναφορά δεν γίνεται σε άλλες μορφές βίας, στις οποίες αναφέρεται η σημερινή ημέρα, όπως η τρανσφοβία. Είναι εξάλλου γνωστές οι τρανσφοβικές αντιλήψεις του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα και οι τρανσφοβικές της απόψεις

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!