Το μήνυμα της Ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την IDAHOBIT

17/05/2021
από
Φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας

Μέσα από το μήνυμά της η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά μια Ελλάδα και μια Ευρώπη ελεύθερες από διακρίσεις.

Τι φοβάσαι; Ποιο είναι το πρόβλημά σου;

Πέρασαν 31 χρόνια από την ημέρα που η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τονίζοντας ότι «η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο ή διαταραχή». Κι όμως, ακόμα και σήμερα, πρέπει να αναρωτιόμαστε για τα αυτονόητα: Τι φοβάσαι;

– Ποιο είναι το πρόβλημα που ο μαθητής σου παίζει με κούκλες;

– Ποιο είναι το πρόβλημα που η συμμαθήτριά σου γουστάρει κορίτσια;

– Ποιο είναι το πρόβλημά σου που ένας άνθρωπος ήρθε σε συνέντευξη για δουλειά και είναι τρανς;

– Ποιο είναι το πρόβλημα που η μητέρα σου επέλεξε να περάσει τα τελευταία χρόνια της ζωής της με τη σύντροφό της;

– Ποιο είναι το πρόβλημα που η φίλη σου έχει σχέση με άντρα που πηγαίνει και με άντρες;

Τι φοβάσαι; Και γιατί το θέμα να είσαι εσύ;

Ο σεξουαλικός προσανατολισμός, η ταυτότητα, η έκφραση και τα χαρακτηριστικά του φύλου του ατόμου δεν πρέπει να τίθενται προς διαπραγμάτευση.

Στις 17 Μαΐου και για τρεις συνεχόμενες ημέρες η πολύχρωμη σημαία θα κυματίζει σε όλα τα κτίρια και τα γραφεία διασύνδεσης του Ευρωκοινοβουλίου σε όλο τον κόσμο. Θα κυματίζει και στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην πλατεία Κουμουνδούρου, στο κέντρο της Αθήνας. Στις 17 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, ιντερφοβίας και τρανσφοβίας (IDAHOBIT).

Όλη η Ελλάδα καλείται να δηλώσει δημόσια τη στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και των δικαιωμάτων της τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Δηλώνουμε ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι μια «Ελεύθερη Ζώνη» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα. Δεν εφησυχάζουμε και παλεύουμε αυτό να γίνει πραγματικότητα σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.

Η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+ του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (#loatkiplus) θα γιορτάζει τη Μέρα IDAHOBIT όλη την εβδομάδα 17 με 21 Μαΐου με:

• Ραδιοφωνικά σποτ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» όλη μέρα

• Ανακοινώσεις και συνεντεύξεις σε κεντρικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης

• Αναρτήσεις σύντομων γραφιστικών οπτικοακουστικών μηνυμάτων στα social media

Η μίνι αυτή καμπάνια ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, μελών και συμμάχων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Δυστυχώς στον δείκτη αξιολόγησης της ILGA-Europe για το 2021, που δημοσιεύεται στις 17 Μαΐου, η Ελλάδα παραμένει στη 18η θέση μεταξύ 49 χωρών. Στάσιμη από το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και η χώρα μας έχασε 5 θέσεις​ στη βαθμολογική κατάταξη, λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Δε θα δεχτούμε άλλη οπισθοχώρηση. Είμαστε παρόντα σε όλες τις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα για συστράτευση, με πρώτο στόχο την ισονομία στον πολιτικό γάμο και την αναγνώριση όλων των οικογενειών.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!