«Στέκομαι σταθερά και περήφανα υπέρ μιας Ένωσης Ισότητας»

0
80

Το δικό της μήνυμα έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας και Αμφιφοβίας.

Συγκεκριμένα, έγραψε στο Twitter:

“Στην#IDAHOT2021 τα χρώματα του ουράνιου τόξου λάμπουν. Στέκομαι σταθερά και περήφανα υπέρ μιας Ένωσης Ισότητας. Στην ΕΕ θα πρέπει να μπορείτε να είστε αυτοί που είστε, να ζείτε και να αγαπάτε ελεύθερα.”

Το δικό του μήνυμα έστειλε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

“Ο κόσμος τιμά τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων.

Ανάμεσα στις πολύ σοβαρές συνέπειες της πανδημίας του COVID-19, είναι η αυξανόμενη ευάλωτότητα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Ήδη αντιμέτωπα με προκαταλήψεις, επιθέσεις και δολοφονίες μόνο και μόνο γι’ αυτό που είναι ή για το πρόσωπο που αγαπούν, πολλά ΛΟΑΤΚΙ άτομα βιώνουν ένα αυξημένο στίγμα ως αποτέλεσμα του ιού αλλά και νέα εμπόδια όταν αναζητούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι η αστυνομία κάνει κατάχρηση των οδηγιών για τον COVID-19, στοχοποιώντας τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και τις οργανώσεις τους.

Καθώς η πανδημία εξελίσσεται, τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να υπογραμμίζουν αυτές αλλά κι άλλες αδικίες όπως και την ανάγκη άπαντες να προστατεύονται και να συμπεριλαμβάνονται στην αντιμετώπιση της κρίσης. Μαζί, ας σταθούμε ενωμένοι κατά των διακρίσεων και υπέρ του δικαιώματος όλων να ζουν ελεύθεροι με ισότητα, αξιοπρέπεια και δικαιώματα”.