Άρνηση εξυπηρέτησης σε τρανς γυναίκα από τραπεζικό υπάλληλο της Alpha Bank

1784

Οταν η τρανς γυναίκα τον ρώτησε γιατί δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει, ο υπάλληλος της απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει την ταυτοπoίηση, ενώ είχε στην κατοχή του όλα της τα στοιχεία!

Άρνηση εξυπηρέτησης σε τρανς γυναίκα από τραπεζικό υπάλληλο της Alpha Bank
Άλλο ένα τρανσφοβικό επεισόδιο εξελίχθηκε χθες Σάββατο 15 Μαίου το μεσημέρι, όταν τρανς γυναίκα τηλεφώνησε στην εξυπηρέτηση πελατών της Alpha Bank και ο υπάλληλος αρνήθηκε να την εξυπηρετήσει.

Όπως έγραψε η Άννα Απέργη από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), στο Facebook, η τρανς γυναίκα τηλεφώνησε περίπου στις 15.30μμ στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Alpha Bank, προκειμένου να λάβει κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες, ώστε να διεκπεραιώσει μία ηλεκτρονική της συναλλαγή.

Ο υπάλληλος, είπε στην τρανς γυναίκα ότι θα πρέπει να μιλήσει με τον ίδιο (εννοώντας τον κάτοχο του τραπεζικού λογαριασμού).

Η τρανς γυναίκα, βρίσκεται στη διαδικασία μεταβολής των στοιχείων των εγγράφων της, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Όταν η τρανς γυναίκα του απάντησε ότι αυτή είναι το πρόσωπο που ανήκει ο συγκεκριμένος τραπεζικός λογαριασμός, ο τραπεζικός υπάλληλος, την ρώτησε αν θα μπορούσε να του δώσει τα στοιχεία της ταυτότητας, πατρώνυμο και το ΑΦΜ.

Η τρανς γυναίκα του τα έδωσε όλα αμέσως. Ο υπάλληλος της είπε ότι “δυστυχώς” δεν μπορεί για κάποιο λόγο να διασταυρώσει τα στοιχεία και ότι θα έπρεπε να κλείσει ένα ραντεβού σε κάποιο τραπεζικό κατάστημα.

Όταν η τρανς γυναίκα τον ρώτησε γιατί δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει, ο υπάλληλος της απάντησε ότι δεν μπορεί να κάνει την ταυτοπoίηση.

Τότε η τρανς γυναίκα, θέλοντας να εξυπηρετηθεί γιατί έπρεπε να διεκπεραιώσει άμεσα μία τραπεζική συναλλαγή, του αποκάλυψε την ταυτότητα φύλου της, λέγοντας τοy ότι αν είναι δύσπιστος ότι δεν είναι η κάτοχος του τραπεζικού λογαριασμού λόγω της φωνής της, γίνεται επειδή είναι τρανς πρόσωπο.

Ο υπάλληλος της απάντησε ότι δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει. Όταν η τρανς γυναίκα επέμενε αναφέροντας του ότι αυτό το εκλαμβάνει ως άρνηση εξυπηρέτησης λόγω της ταυτότητας φύλου της, κάτι που είναι άκρως ρατσιστικό και τρανσφοβικό και ότι υφίσταται διάκριση και άνιση μεταχείριση λόγω του ότι είναι τρανς, ο υπάλληλος της είπε να περιμένει στην αναμονή.

Η τρανς γυναίκα περίμενε στην αναμονή για περίπου 15-20 λεπτά. Όταν ο τραπεζικός υπάλληλος ήρθε και πάλι στην τηλεφωνική γραμμή, της ανέφερε ότι δεν μπορεί να την εξυπηρετήσει χωρίς να της πει τον λόγο.

Όπως ανέφερε η Άννα Απέργη τα στοιχεία του υπαλλήλου βρίσκονται στην κατοχή του ΣΥΔ, ενώ η τρανς γυναίκα θα κινηθεί νομικά τόσο κατά της τράπεζας, όσο και του υπαλλήλου.

Σύμφωνα με την Άννα Απέργη, τέτοιου είδους περιστατικά συμβαίνουν σχεδόν καθημερινά. Δεν ήταν το πρώτο περιστατικό που συνέβη στην συγκεκριμένη τράπεζα.

Το ΣΥΔ είχε καταγράψει περιστατικό επίσης σε κατάστημα της εν λόγο τράπεζας, όταν ταμειακοί υπάλληλοι αρνήθηκαν να διεκπαιρεώσουν συναλλαγή σε τρανς πρόσωπο λόγω της ταυτότητας φύλου του, ενώ ο ένας εκ των υπαλλήλων ανέφερε το τρανς πρόσωπο σε λάθος γένος και φύλο.

πηγή: t-zine.gr