Η queer κοινότητα του Ιράν αντιδρά στη δολοφονία του Monfared τραβώντας κρυφά βίντεο με rainbow σημαίες

14/05/2021
από

ΛΟΑΤ+ άτομα στο Ιράν βγαίνουν στους δρόμους και φωτογραφίζουν κρυφά τον εαυτό τους φορώντας σημαίες υπερηφάνειας για να διαμαρτυρηθούν για τη βάναυση δολοφονία του Alireza Fazeli Monfared από την ίδια του την οικογένεια.

Ένα αίσθημα φόβου και έντονης απογοήτευσης επικρατεί στη ΛΟΑΤ+ κοινότητα της χώρας, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δολοφονία του 20χρονου άνδρα, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από τον αδελφό και τα ξαδέλφια του όταν ανακάλυψαν ότι ήταν γκέι.

Ο Alireza Fazeli Monfared σχεδίαζε να εγκαταλείψει το Ιράν με τον φίλο του – αλλά μια επιστολή που τον εξαιρούσε από τη στρατιωτική θητεία λόγω της «σεξουαλικής του ασεβείας» τον οδήγησε στην οικογένειά του, με αποτέλεσμα τη βάναυση «δολοφονία τιμής».

https://avmag.gr/153668/andras-sto-iran-dolofonithike-me-apokefalismo-apo-tin-oikogeneia-toy-epeidi-itan-gkei/

Η δολοφονία του Monfared συγκλόνισε την τοπική ΛΟΑΤ+ κοινότητα και οι ακτιβιστές αποφάσισαν να πάρουν θέση.

Δύο ανώνυμα queer άτομα απάντησαν στην είδηση της δολοφονίας καταγράφοντας τον εαυτό τους να περπατά που στους δρόμους στο Ιράν φορώντας σημαίες υπερηφάνειας.

Το βίντεο στάλθηκε στη Masih Alinejad, Ιρανή ακτιβίστρια και δημοσιογράφο, η οποία το κοινοποίησε στο Twitter.

«Γεια σου Masih. Στη μνήμη όλων των θυμάτων της βίας που αγωνίζονται για την ελευθερία τους: υπάρχουν, είμαστε άνθρωποι και ερωτευόμαστε», ακούγεται να κάποιος στο βίντεο, καθώς περπατά στους δρόμους φορώντας τα χρώματα ουράνιου τόξου.

«Αγαπητή Masih, είμαστε στο Ιράν τώρα. Είμαστε ΛΟΑΤ+. Γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαμε να συλληφθούμε, να σκοτωθούμε, να εκτελεστούμε για αυτό», προσθέτει ένα δεύτερο άτομο, φορώντας επίσης τη σημαία περηφάνιας.

«Υπάρχουμε και όπως και πολλοί άλλοι, έχουμε δύο μάτια, πόδια, χέρια. Ερωτευόμαστε. Οι κληρικοί μας θεωρούν “διεφθαρμένους της Γης”. Η κρατική τηλεόραση μας λογοκρίνει. Το εκπαιδευτικό σύστημα δεν λέει τίποτα για εμάς».

«Υπάρχουμε. Ερωτευόμαστε. Δεν έχουμε βλάψει κανέναν. Μας ενδιαφέρει μόνο η δική μας δουλειά, αλλά μας αποκαλούν “διεφθαρμένους της Γης”. Μας χλευάζουν, ή ακόμα και μας σκοτώνουν όταν μάθουν για τη σεξουαλικότητά μας».

«Masih, υπάρχουμε και θα παλέψουμε μέχρι να νικήσουμε. Αφήστε τους ανθρώπους να μας δουν. Έχουμε επίσης το δικαίωμα να ζούμε και να ερωτευόμαστε».

Η Alinejad μοιράστηκε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Μετά την τραγική δολοφονία τουAlireza Fazeli Monfared στο Ιράν από την οικογένειά του επειδή ήταν γκέι, οι Ιρανοί ακτιβιστές βγαίνουν στους δρόμους και μου στέλνουν κρυφά βίντεο».

Η δημοσιογράφος προέτρεψε τους ανθρώπους να «γίνουν η φωνή τους» και να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ + στο Ιράν.




Δες και αυτό!